LEPA VEST IZ VRANJSKE GIMNAZIJE: Mihaela osvojila prvo mesto na međunarodnom literarnom konkursu Moja otadžbina Srbija
Foto: Gimnazija Bora Stanković

četrnaesto priznanje

LEPA VEST IZ VRANJSKE GIMNAZIJE: Mihaela osvojila prvo mesto na međunarodnom literarnom konkursu Moja otadžbina Srbija

Srbija -

Na međunarodnom literarnom konkursu "Moja otadžbina Srbija" učenica četvrtog razreda, Milenković iz Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju, osvojila je prvo mesto.

Konkurs su raspisali Pravoslavni dečji časopis "Svetosavsko zvonce" i Srpsko odeljenje međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda iz Moskve.

Cilj je duhovno, moralno i patriotsko vaspitanje, kao i očuvanja srpskog jezika i ćirilice. Mihaela je nagrađena letovanjem na Krfu u okviru akcije Svetosavskog zvona "Stopama naših predaka".

"Mihaela Milenković je osvojenim prvim mestom u kategoriji srednjoškolaca na konkursu "Moja otadžbina Srbija "potvrdila svoj talenat,svoje litetararno pregnuće i istinsku ljubav prema svojoj zemlji i pravoslavnoj veri. Kada mlada osoba nađe pravi izraz da svoje duhovno biće otelotvori kroz najviši stepen bezuslovne ljubavi prema svom narodu i svojoj otadžbini,to je patriotizam ,to je priziv predaka da žrtve ne budu nikad zaboravljene. Ako se "domovina brani lepotom,čašću i znanjem i lepim vaspitanjem"onda je i ovo samo jedna u nizu odbrana", rekla je njena mentorka profesorka srpskog jezika i knjižnjvnosti Olivere Đorđević.

Mihaeli je ovo četrnaesto litrerano priznanje. Nedavno je u svoje nagrade uvrstila i drugo mesto na Božićnom konkursu Eparhije Vranjske u okviru manifestacije " U susret Božiću- u susret porodici ".

(Kurir.rs/ T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track