Najnovije vesti

VELIKI DAN ZA ZLATIBOR: Gondola počinje sa radom u ponedeljak, svečano otvaranje u četvrtak
Foto: Informativna služba SO Čajetina

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio

VELIKI DAN ZA ZLATIBOR: Gondola počinje sa radom u ponedeljak, svečano otvaranje u četvrtak

Srbija - 07:44h

ZLATIBOR - Zlatiborska "Gold gondola", jedna od najznačajnih kapitalnih investicija opštine Čajetina, pet godina od početka radova, u ponedeljak, 11. januara primiće prve putnike.

Gold gondola, Zlatibor, Čajetina, gondola
foto: Informativna služba SO Čajetina

- Ovo je veliki dan ne samo za Zlatibor i Čajetinu, već i za celu Srbiju. Za nas je ova godina bila podstrek da završimo sve kapitalne investicije, poput gondole na kojoj smo radili pet godina, neke su započete pre tri godine, neke pre godinu dana, a neke pre šes tmeseci, kao što je rekonstrukcija Кraljevog trga i jezera u samom centru Zlatibora - kaže Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Gold gondola, Zlatibor, Čajetina, gondola
foto: Informativna služba SO Čajetina

U Čajetini su uvereni da će zahvaljujući gondoli biti povećan broj turista na Zlatiboru, a cilj je da u periodu od pet godina Zlatibor posetu poveća na milion posetilaca, odnosno deset miliona noćenja godišnje.

- To je ekstra profit za meštane Zlatibora, za investitore, a naravno i za budžet Republike Srbije i budžet opštine Čajetina - kaže Stamatović.

Usvojen je i cenovnik usluga, pa će za vožnju do Tornika i nazad odrasli morati da izdvoje 1.000 dinara,dok će dečja karta koštati 550 dinara. Deca do šest (6) godina umaće pravo na besplatnu vožnju u pratnji bar jedne odrasle osobe. Posebno se vodilo računa o svim stanovnicima opštine Čajetina za koje su predviđeni posebni popusti, pa će odrasli plaćati kartu po ceni od 500, a deca 350 dinara. Prva dva dana rada gondole, stanovnici Čajetine, uz ličnu kartu, kao i svi donosioci zahvalnice za učešće u ''Zlatiborskoj mobi'' imaće pravo na besplatnu vožnju.

Stamatović je dodao da je svečano otvaranje gondole planirano za naredni četvrtak.

(Kurir.rs/Z.Š./Foto: Informativna služba SO Čajetina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track