DAROVI ZA JEDNO I VIŠE DECE: Opština Trstenik pokreće brojne akcije u borbi protiv bele kuge
Foto: Ž.M.

u proteklih deset godina broj stanovnika smanjen za 7.000BEBE

DAROVI ZA JEDNO I VIŠE DECE: Opština Trstenik pokreće brojne akcije u borbi protiv bele kuge

Srbija -

Opština Trstenik ulaže velike napore u akciji za povećanje nataliteta, jer je u proteklih deset godina broj stanovnika smanjen za 7.000. Prve dve bebe u 2021. godini iz Trstenika rođene su u kruševačkom Porodilištu darivane su od lokalne samouprave sa auto-sedištima i novanim iznosom od po 25.000 dinara.

Trstenik, Opština, opština Trstenik, Pokloni
foto: Ž.M.

-Svaka novorođena beba dobija 25.000 dinara, nastavljamo sa mesečnom podrškom nezaposlenim porodiljama sa 10.000 dinara, a podsećam i na podršku koju poslednjih godna daje država:100.000 dinara za prvorođenu bebu,10.000 dinara za drugo dete u periodu od dve godine,12.000 u desetogodišnjem periodu za treće, 18.000 dinara u istom periodu, ističe predsednica opštine Trstenik Milena Turk.

Trstenik, Opština, opština Trstenik, Pokloni
foto: Ž.M.

Prema njenim rečima, podsticaji za povećanje nataliteta sa nivoa Republike i na lokalu su važni kako bi u svakom smislu podržali roditelje, od podrške u finansijskom smislu u periodu kada su u većim izdacima, do novih modela podrške natalitetu, poput poklanjanja školskih knjiga i pribora za đake-prvake u osnovnim školama u ovoj pomoravskoj opštini.

1 / 5 Foto: Ž.M.

(Kurir.rs / Ž. M. / Foto: Ž. M)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track