U NOVOM SADU

NE ZNA NIŠTA O DETETU OD 5. JANUARA! Jelena tvrdi da joj je bivši muž OTEO dete, a evo šta kaže njegov advokat (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Sina Jelene Blagojević Jovičić 05. januara odveo je otac Aleksandar Jovičić iz Centra za socijalni rad u Novom Sadu u čijim prostorijama je, prema njenim rečima, trebalo da imaju redovno viđanje pod nadzorom istog.

Naime, Jelena i Aleksandar su bili u braku u Americi od 2009. do 2015. godine. Nakon toga, kako kaže, starateljstvo nad detetom su delili, a u junu prošle godine Aleksandar je doveo sina u Srbiju bez njenog znanja. S obzirom na to da su venčani i u Srbiji, pokrenut je postupak razvoda braka. Osnovni sud u Novom Sadu u septembru 2020. odredio je privremenu meru po kojoj otac ima pravo da viđa sina na dva sata subotom u centru grada.

Majka tvrdi da je dete odvedeno prisilno i od tog dana ne zna ništa o svom sinu.

Sa druge strane advokat Aleksandra Jovičića, Branislav Tomašev, kaže da su navodi majke da joj je sin otet, neosnovani. Prema presudi američkog suda, dodaje, otac ima starateljstvo nad detetom, brine o njemu, a majci nije uskraćeno pravo da ga viđa i provodi vreme sa njim.

U Centru za socijalni rad napominju da je, prema privremenoj meri Osnovnog suda u Novom Sadu ocu dozvoljeno da samostalno, bez nadzora organa starateljstva, provede dva sata sa detetom, van kontrolisanih uslova, dok su u Centru obezbeđeni samo uslovi za nesmetanu primopredaju deteta sa ciljem prevencije dodatne traumatizacije deteta.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track