ČOPOR PASA KOJI JE IZUJEDAO ŽENU I DALJE SLOBODNO LUTA SUBOTICOM! Žrtva je stabilno, narednih dana ide kući (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Subotičanka N.P. (55) koju je juče ujutru napao čopor pasa lutalica oporavlja se od zadobijenih povreda u Opštoj bolnici u Subotici. Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice Subotica za Kurir televiziju kaže da je stabilnog zdravstvenog stanja.

"Povrede nisu bile opasne po život. U toku je dalje lečenje i zbrinjavanje pacijentkinje, i u sledećih nekoliko dana biće puštena na kućno lečenje a nakon toga će se ambulantno sanirati posledice povreda", izjavio je dr Puškar.

Pacijentkinju je jutros posetio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

"Grad Subotica mnogo ulaže u rešavanje kompleksnog problema pasa lutalica. Izgradili smo novi azil, ulaže se u projekat sterilizacije ili obeležavanja koji smanjuje njihovu agresiju, ali i pored svog uloženog truda, događaju se ovakve stvari", izjavio je gradonačelnik.

Na mestu napada u poslednjih mesec i po dana službenici Zoo higijene intervenisali su desetak puta, a čopor pasa koji je napao sugrađanku nisu uhvaćeni. Načelnik te službe Radoslav Vukelić kaže da je plan da u narednom periodu sprovedu vakcinaciju i čipovanje, kako bi mogli vršiti kontrolu. "Reprodukcija pasa kada su pušteni je izuzetno velika, kao i opasnosti, ne samo od ujeda već i od prenosa različitih bolesti i zagađivanja životne sredine", objasnio je on. Grad Subotica je za prošlu godinu na ime odštete od ujeda pasa lutalica građanima isplatio 3,3 miliona a tokom 2019. čak 7,1 milion dinara.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track