Najnovije vesti

KORONA VIRUSOM INFICIRANO I NEKOLIKO BEBA: Arilje na pragu vanredne situacije, dnevno oko 100 pregleda
Foto: RINA

JOŠ 23 NOVO SLUČAJA

KORONA VIRUSOM INFICIRANO I NEKOLIKO BEBA: Arilje na pragu vanredne situacije, dnevno oko 100 pregleda

Srbija

Opština Arilje novo je žarište korona virusa u Srbiji. Nakon pristiglih rezulatata danas virus je potvrđen kod još 23 ljudi, a svakodnevno raste broj pregleda.

- Radnim danima broj pregleda se dnevno kreće oko 100, ali ono što nije dobar podatak jeste da je većina pregledanih zapravo i pozitivno na korona virus. Medicinski radnici i dalje rade punom parom i zaista je većina na izmaku snaga, zato apleujemo na sve građane da se ponašaju odgovorno, nose maske i da ne idu po žurkama - rekla je dr Slavka Srejić.

Najveći broj novoinficiranih čine deca školskog uzrasta, a pretpostavlja se da je virus proširen nakon mini odmora, za praznike.

- Imamo i nekoliko pozitivnih beba, što se do sada retko dešavalo. Međutim, tu su i ljudi srednjeg životnog i starijeg doba. Njihove kliničke slike su šarenolike, i kao i kod svih zavise od opšteg zdravstvenog stanja - rekla je dr Srejić.

Predsednik opštine, Predrag Maslar, naglašava da će se epidemiološko stanje pomno pratiti i ukoliko to bude potrebno, biće uvedena vanredna situacija.

- Štab za vanredne situacije sutra ponovo zaseda, uzećemo u obzir sve relevantne činioce i ukoliko se broj novoinficiranih ne smanji, odmah reagovati. Preduzete su sve potrebne mere, a zaraženi građani sa identifikovanim kontaktima upućeni u izolaziju. Nadležne inspekcije će narednih dana vršiti pojačan nadzor svih ugostiteljskih objekata - rekao je Maslar.

(Kurir.rs/ RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...