Najnovije vesti

VELIKE PROMENE U VRANJU NAKON ŠOKANTNOG PROPUSTA: Zbog pacijenta koji je primio pogrešno cepivo promenjen NAČIN VAKCINACIJE
Foto: Kurir/T.S.

kovid

VELIKE PROMENE U VRANJU NAKON ŠOKANTNOG PROPUSTA: Zbog pacijenta koji je primio pogrešno cepivo promenjen NAČIN VAKCINACIJE

Srbija

Od danas je u Vranju promenjen način vakcinacije i lokacija zbog nedavnog propusta kad je građanin revakcinisan vakcinom drugog proizvođača.

Određena je kompletna Sportska hala za sve vrste vakcina, ima 10 punktova, a pacijent se prati od ulaska do izlaska iz hale.

Tokom nedavne posete članova Kriznog štaba i Ministarstva zdravlja dogovoreno je da se promeni način vakcinacije u Vranju. Deo Sportske hale do sada je bio odvojen za kinesku vakcinu, ali danas je kompletan objekat određen za sve vrste vakcina.

- Ceo sistem je tako urađen da se više ne bi ponovila greška da druga doza bude od druge vakcine. To je sada urađeno kako treba, postavljen je jedan monitoring, praćene kompletno pacijenta od ulaska do izlaska, tako da je greška svedena skoro na nulu - rekao je koordinator Zdravstvenog centra u Vranju doktor Nebojša Dimitrijević.

Zbog povećanja broja obolelih i hospitalizovanih u Vranju je četiri nedelje na snazi vanredna epidemijska situacija. Ima i onih koji su se zarazili nakon primljene prve doze, dok organizam nije stekao imunitet, pa se nisu svi odazvali današnjem pozivu za revakcinaciju.

- Napravljeni su boksovi, postavljen je ceo sistem kompjuterski, postavljen je sistem pregleda, sve ono što je potrebno da ima jedan punkt u ovom trenutku. Ima dovoljno prostora i da pacijenti odmaraju minimum 15 minuta, ja kažem pola sata ostanite tu da bi mogli da ih pratimo, da li će biti neke reakcije, da li neće biti neke reakcije - objasnio je Dimitrijević.

Povećan je i broj medicinskih ekipa u kovid ambulanti koja ima od 250 do 300 pregleda dnevno. ATD kovid ambulanta radi tokom dana u dve smene, a noću je dežurna ambulanta u Zdravstvenom centru.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...