KORONA SLIKA I DALJE LOŠA U RASINSKOM OKRUGU: Posebno zabrinjava sve veći broj zaraženih u školama
Foto: Kurir/Ž.M.

VAKCINACIJA U TOKU

KORONA SLIKA I DALJE LOŠA U RASINSKOM OKRUGU: Posebno zabrinjava sve veći broj zaraženih u školama

Srbija -

Jasno je da je situacija sa korona virusom u Rasinskom okrugu i dalje teška, jer ponedeljkom nema preciznih podataka o epidemiološkoj situaciji.

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje, juče je bilo 66 novih pacijenata, a danas je ta brojka – 88. Najviše pozitivnih je u Kruševcu - 69, slede Aleksandrovac - 9 i Varvarin - 6, dok u opštinama Brus, Trstenik i Ćićevac nema novozaraženih.

Zabrinjavajuće je da se stalno povećava broj inficiranih učenika i njihovih nastavnika. Sada je situacija u školama takva da je obolelo još 6 đaka i 2 prosvetna radnika. Ukupno je do sada zaraženo 438 školaraca i 99 prosvetara.

Na Infektivnom odeljenju kruševačke Opšte bolnice smeštena su 114 pacijenta sa lakšom kliničkom slikom, a sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom se upućuju u kovid bolnicu, koja se ubrzano popunjava pacijentima iz cele Srbije.

Do sada je u Rasinskom okrugu ukupno vakcinisano 29.548 lica, a revakcinisano 19.758, u Kruševcu vakcinu je primilo 16.398 osoba, a dve doze 11.039.

U Hali sportova u Kruševcu danas je prvu dozu kineske Sinofarmove vakcine, prema planu, trebalo da primi 792 lica, a mobilne ekipe Doma zdravlja Kruševac su aktivne na terenu i obavljaju revakcinaciju građana koji nisu u mogućnosti da sami dođu na punkt za vakcinaciju.

Sutra će biti otvoren dodatni punkt za masovno vakcinisanje lica starijih od 60 godina, koji se nisu prijavili preko eUprave ili preko kol centra. Prema informaciji iz Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, za istu populaciju građana biće otvoreni novi punktovi za vakcinaciju u ambulantama u Velikom Šiljegovcu, Jasici i Velikim Kupcima, a njihovo radon vreme biće u dve smene od 8 do 18 sati.

Komunalna inspekcija i komunalna milicija grada Kruševca obavile su 7. marta 225 nadzora nad radom ugostiteljskih i trgovinskih objekata, u cilju kontrole mera lične zaštite u skladu sa protivepidemijskim merama Vlade Srbije i Gradskog štaba za vanredne situacije a radi zaštite stanovništva od virusa kovid 19. Od prvog do sedmog marta ukupno je izvršeno 1.199 nadzora, a zbog nepoštovanje propisanih mera napisana su tri prekršajna naloga. Od početka godine, izvršena su 9.192 nadzora a prekršiocima je uručeno ukupno 86 prekršajnih prijava.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track