bRINU O ZDRAVLJU

ŠEFOVI OVAKO PROMOVIŠU IMUNIZACIJU! Daju dodatnu NOVČANU STIMULACIJU radnicima koji prime vakcinu (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Vakcinacija u Srbiji napreduje iz dana u dan, a sjajna ideja stigla je iz Čačka i Paraćina.

Kako bi ubrzali proces imunizacije građana i zaštitili zdravlje svojih radnika i produktinost svojih firmi pojedini poslodavci odlučili su da daju finansijsku stimulaciju svakome ko se vakciniše.

Finansijska stimulacija za vakcinisanje nekima možda zvuči čudno, ali ne i zaposlenima u jednoj čačanskoj i paraćinskoj firmi.

Nikola Jovanović koji je već preležao koronu bez razmišljanja je odlučio i da primi vakcinu, ali i novčanu stimulaciju.

- Ova stimulacija znači da se sačuvamo, kao društvo, da bi bilo manje bolesnih. Osetiš na svojoj koži virus i tegobe - kaže ovaj mladić.

I njegova koleginica Milanka Stamatović odlučila se, takođe, na ovaj korak. Kako zbog sebe, tako zbog muža kome je penzija mala, pa im, osim zdravstvene zaštite i novčana nadoknada dobro dođe.

- Nisam se ja toj stimulaciji nadala, ali znači svakako – kaže Milanka.

Ova kompanija odlučila je da svakog zaposlenog koji se vakciniše nagradi novčano, kako bi sačuvala zdravlje zaposlenih, ali i svoju produktivnost.

- Došli smo na tu ideju da svakome zaposlenom damo po 6.000 ako se vakciniše. Mi poslodavci imamo problem višak troškova kada radnik oboli od korone. Em on ne dolazi na posao, em mi moramo da mu plaćamo dohotke, tako da je ovo praktičnije rešenje - kaže vlasnik ove virme.

Ova ideja njie pala na pamet samo firmi u Čačku, već i jednom građevinskom preduzeću u Paraćinu.

Radnici građevinske firme u Paraćinu koji žele da se vakcinišu, dobijaju novčane nagrade od poslodavaca.

-Ja sam rešio da se vakcinišem i pre nego što je vlasnik rešio da stimuliše, a i novac dobro dođe – kaže jedan od zaposlenih.

Vlasnik firme kaže da je imunizacija od presudne važnosti, pa na ovaj način želi da podstakne društvo na vakcinaciju, pa je počeo od stimulacije svojih radnika.

-Ja lično smatram da je ovo jedini način koji će da spreči pandemiju koja nam nanosi mnoge štete, kako zdravstvu, tako i privredi, mentalnom zdravlju ljudi – navodi vlasnik, koji navodi da mu je najveća želja da što pre izađemo iz stanja pandemije i poziva I druge firme da slede njegov primer.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track