01:23

Humanitarna akcija Subotičana: Donirali igračke za bolesnu decu

HUMANOST NA DELU

SVAKA ČAST, SUBOTIČANI! Rešili da razvesele decu u bolničkoj postelji PREDIVNIM GESTOM! Srbija ODUŠEVLJENA (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Veliki broj Subotičana odazvao se humanitarnoj akciji prikupljanja dečjih igračaka, koju su Udruženja "Anđeli severa" iz Bačke Topole i "Za Suboticu svim srcem", sa partnerima organizovali kako bi mališanima smeštenim na Odeljenju pedijatrije Opšte bolnice Subotica, razveselili i olakšali dane lečenja.

Akciji koja se dva dana održavala na pet lokacija u Subotici odazvao se veliki broj sugrađana, koji su bez mnogo premišljanja odlučili da pokažu svoju humanost i razvesele decu u bolničkoj postelji.

- Doneli smo igračke da pomognemo deci koliko možemo. Nismo puno, a mnogima će ipak značiti - kaže Andrej Ivković Ivandekić, jedan od Subotičanina koji su donirali igračke.

Tako će sada, nekada nečije zvečke, knjige, puzle ili plišane igračke, biti razonoda u ručicama mališana, smeštenih na dečjem odeljenju subotičke bolnice.

- Ne može se rečima opisati kada nekome pomognete i kada vidite taj izraz na licu, pogotovo kada su deca u pitanju - kaže Branko Prčić, osnivač i jedan od administratora Udruženja "Za Suboticu svim srcem".

Organizatorima je kao i u ranijim akcijama sličnog karaktera, pomogao jedan od omiljenih volontera - veliki plišani meda, koji na najbolji način simbolizuje ciljeve humanitarnih udruženja.

Dečje igračke prikupljene u ovoj akciji biće tokom narednih dana i donirane Opštoj bolnici Subotica.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track