MEŠTANI ZAVEJANIH CRNOTRAVSKIH SELA ZAHVALNI VOJSCI SRBIJE: Srećni smo, jer nas nisu zaboravili, doneli su i slatkiše deci
Foto: Ministarstvo odbrane

MEĆAVA

MEŠTANI ZAVEJANIH CRNOTRAVSKIH SELA ZAHVALNI VOJSCI SRBIJE: Srećni smo, jer nas nisu zaboravili, doneli su i slatkiše deci

Srbija -

Inžinjerijska ekipa 4. brigade Kopnene vojske već drugi dan bori se sa snežnim nanosima u Crnoj Travi koji su od sveta odsekli na desetine domaćinstava. Meštani kažu da su obilne padavine poput ovih zabeležene samo 1944. i 2012. godine, a predsednik Mesne zajednice Mlačište Dragan Ivić navodi da je stanovništvo veoma zahvalno Vojsci Srbije koja je u veoma kratkom roku pritekla u pomoć.

"Mehanizacija kojom raspolaže Crna Trava nije bila dovoljna da očisti ovoliku količinu snega i predsednik opštine je zamolio Vojsku da pomogne. Vojska je već sledećeg dana došla do naše mesne zajednice gde je život troje dece bio ugrožen. Hrana je dostavljena, put je raščišćen i sada je sve normalno", kazao je Ivić.

Crna Trava, ciscenje snega
foto: Ministarstvo odbrane

Visina smetova na pojedinim deonicama puta prelazi dva metra i saobraćaj je u potpunosti bio prekinut. Vojska je uspela da se probije do nekoliko domaćinstava u Mlačištu, gde su se u zavejanim kućama nalazile porodice sa malom decom.

Porodica Savić, jedna od retkih u ovom kraju koja ima dvoje mališana do sinoć nije mogla dalje od svog dvorišta. Majka Olivera i otac Dalibor kažu da su svi bili veoma srećni kada su sinoć inženjerci uspeli da se probiju do njihovog domaćinstva.

"Doneli su i slatkiše! Deca su se obradovala jer je neko došao da nas vidi", kaže Olivera.

Radna grupa 410. inžinjerijskog bataljona kojom komanduje vodnik prve klase Miroslav Pavlović angažovana je od juče pre podne. Narednih dana pedstoji im mukotrpan rad.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track