KORONA NE MIRUJE U LOZNICI: Za 3 dana preminulo 6 pacijenata, hospitalizovano 111
Foto: T.Ilić

opšta bolnica dr milenko marin

KORONA NE MIRUJE U LOZNICI: Za 3 dana preminulo 6 pacijenata, hospitalizovano 111

Srbija -

Korona se ponovo rasplamsala sudeći po podacima iz lozničke Opšte bolnice gde je za minula tri dana, petak, subota i nedelja, preminulo šest kovid pacijenata.

Od početka pandemije do sada su u ovoj ustanovi ukupno zabeležena 142. smrtna slučaja od posledica zaražavanja koronom.

U odnosu na prethodnih trodnevni vikend izveštaj ovoga puta je 112 pregleda više obavljeno u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ kroz koji su prošla 523 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama.

Sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju lekaru su se prvi put javile 172 osobe, 93 su upućene infektologu dok su ostali bili kontrolni pregledi. U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledana su 173 pacijenta, od kojih se njih 77 prvi put javilo na pregled. Mnogo posla imala je i Služba za radiološku dijagnostiku gde su urađena 393 rendgenska snimak, 198 više nego prethodnog vikenda, a pneumonije su otkrivene kod 67 osoba.

Tokom vikenda su se napunila i kovid odeljenja pa je broj pacijenata povećan za osam i trenutno ih je 111 na bolničkom lečenju. Tri pacijenata su na neinvazivnoj respiratornoj podršci, a pet na invazivnoj.

Inače, u subotu i nedelju, je u zdravstvenim stanicama u Banji Koviljači, Lešnici, Joševi, Jadranskoj Lešnici i na centralnom punktu u lozničkom Domu zdravlja, bez zakazivanja, vakcinu AstraZeneka primilo 200 građana, a od početka imunizacije u Loznici su prvom dozom vakcinisane 14.193, a drugom 9.337 osoba.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track