Više od 80 paraglajderista na Kopaoniku
Foto: KURIR

Više od 80 paraglajderista na Kopaoniku

Srbija -
Poletišta su planirana na kopanioničkim lokalitetima Jadovniku sa 1.500 metara nadmorske visine, i Kokorovcu sa 1.300 metara nadmorske visine, a leti se prema Raškoj i Goliji

KOPAONIK - Na Kopaoniku je počelo državno prvenstvo u preletu paraglajderom i drugi međunarodni Predsvetski kup u istoj disciplini, na kojima učestvuje više od 80 takmičara iz zemlje i inostranstva.

Organizatori takmičenja su paraglajding klub "Golija" i Vazduhoplovni savez Srbije, a učestvuju takmičari iz Francuske, Južne Afrike, Japana, Italije, Rusije, Kazahstana, Srbije, Slovenije, Bugarske, Luksembruga, Makedonije, Velike Britanije, Mađarske, Švajcarske i Nemačke.

"Okupljeno je 20 ekipa iz Evrope i sveta, i to su uglavnom najbolji paraglajderisti koji, inače, redovno dolaze na takmičenja koja mi organizujemo", rekao je predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović.

On je naveo da na takmičenju učestvuje više od 80 paraglajderista, izrazivši očekivanje da će i ovo takmičenje doneti rezultate vredne pažnje u ovom vrlo atraktivnom vazduhoplovnom sportu.

Državno prvenstvo i Predsvetski kup zvanično su otvoreni sinoć, a takmičari će se nadmetati u što dužim i bržim letovima do 19. avgusta, kada će biti proglašeni novi državni prvaci i najbolji u međunarodnoj konkurenciji.

Poletišta su planirana na kopanioničkim lokalitetima Jadovniku sa 1.500 metara nadmorske visine, i Kokorovcu sa 1.300 metara nadmorske visine, a leti se prema Raškoj i Goliji.

Srbiju predstavlja više od 20 pilota paraglajderista, među kojima su neki od naših najboljih letača, uključujući u petočlanu reprezentaciju u paraglajdingu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track