02:18

Humana akcija niške pekare Ako si gladan, posluži se

kurir televizija

HUMANA PEKARKA HRANI NIŠLIJE KOJI NEMAJU! Građani solidarni u akciji deljenja besplatnog peciva

Srbija -

Jedna niška pekara već desetak dana sprovodi akciju "Ako si gladan, posluži se" kako bi građani koji su socijalno ugroženi besplatno dobili sveže pecivo.

Tamara Atanasković Aleksić, u influenserskim krugovima poznatija kao Tamara Lav, došla je na ideju da, umesto da na kraju radnog dana svoje proizvode prodaje upola cene, ona hleb, burek, kifle i pogačice deli potpuno besplatno.

"Svo pecivo je sveže, sve što je iz našeg asortimana nasumičnim odabirom uzimamo i ostavljamo na policu. S obzirom da je polica uglavnom prazna, sigurna sam da su zadovoljni oni kojima je pomoć potrebna i da se poslužuju bez problema", rekla je ona i apelovala i na ostale pekare da joj se pridruže.

Da nije sama u ovoj humanoj akciji, svojim primerom pokazale su i humane Nišlije. Sve što je potrebno je da kupe višak peciva i ostave ga ispred objekta na polici.

"Mislim da svaki čovek može da se priključi. Bilo bi lepo da kad ti pretekne kifla, možeš da pružiš nekom ko je gladan", solidarna je sugrađanka.

Akcija nije ostavila ravnodušnim ni građane koji nemaju.

"Zanimljiva je i humana akcija, svaka čast pekari, ovo je baš humano", naglasila je jedna od korisnica besplatnih pekarskih proizvoda.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:40

Notar iz Novog Sada pomaže baki Ljilji i deci iz Blaca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track