OVO JE NAJBOLJI POKLON ZA VELIGDEN, HVALA SRBIJI! Čitave porodice iz Severne Makedonije vakcinisali se u Vranju
Foto: T.S.

sportska hala

OVO JE NAJBOLJI POKLON ZA VELIGDEN, HVALA SRBIJI! Čitave porodice iz Severne Makedonije vakcinisali se u Vranju

Srbija -

Drugog dana vakcinacije građana Republike Severne Makedonije u četvrtak u Sportskoj hali Vranje sve je proteklo u skladu sa instrukcijama Ministarstva zdravlja. Građani Republike Severne Makedonije vakcinisali se i porodično.

Do sada nije bilo neželjenih efekata kod vakcinisanih građana koji bi zahtevali veću pažnju zdravstvenih radnika, uglavnom su se građani nakon vakcinacije bez ikakvih simptoma, zadovoljni vratili svojim kućama.

Severna Makedonija, vakcinacija
foto: T.S.

Za predstojeće praznike treba poštovati sve propisane epidemiološke mere i izbeći okupljanja - preporuka je direktorke Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljane Antić

Od ponedeljka, nakon pauze u petak, subotu i nedelju, nastavlja se sa redovnom masovnom imunizacijom stanovništva u Vranju.

"Građani Republike Severne Makedonije su jako srećni i zadovoljni nakon vakcinacije i zahvalni, ima i onih koji su zainteresovani da takođe prime vakcinu ali su instrukcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije jasne i samo oni građani koji se nalaze na spisku koji smo dobili iz Ministarstva zdravlja mogu da budu vakcinisani. Juče je bilo šestoro građana koji su imali kontraindikacije na Fajzerovu vakcinu i primili su kinesku vakcinu Sinofarm." - rekla je direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić i naglasila da se danas pored vakcinacije građana Republike Severne Makedonije radi i oko 700 revakcinacija za naše građane.

Severna Makedonija, vakcinacija
foto: T.S.

"Od ponedeljka, nakon pauze u petak, subotu i nedelju, nastavljamo sa redovnom masovnom imunizacijom stanovništva za sve naše građane na vakcinalnim punktovima kako u Sportskoj hali Vranje tako i u seoskim sredinama i kolektivima gde postoji interesovanje za imunizaciju zaposlenih, gde već nakon praznika ulazimo i u fazu revakcinacije." - naglasila je dr Ljiljana Antić i apelovala je na naše građane da se tokom praznika pridržavaju svih propisanih epidemilošpkih mera, da izbegnu veća okupljanja, kako ne bi došlo do širenja zaraze i povećanja broja zaraženih pa i hospitalizovanih pacijenata nakon praznika.

"Svima čestitam predstojeće praznike i da ih provedu sa svojim porodicama u zdravlju, sreći i radosti!" - završila je sa preporukom, direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić.

Severna Makedonija, vakcinacija
foto: T.S.

Tatjana Srceva Pavlovska je na vakcinaciju u Vranje došla sa svekrvom, Blagicom Pavlovskom i zaovom, Biljanom Aleksić: "Prekrasno se čuvstvuvame i mnogo smo blagodarne, do neba Srbiji!" - rekle su ove žene i dodale da žele da Srbija nastavi da bude ovako humana i da je solidarnost danas najvažnija.

Severna Makedonija, vakcinacija
foto: T.S.

Biljana, Zvonko i njihovi sinovi Aleksandar i Radovan Bakračeski su danas u Vranju svi porodično primili Fajzerovu vakcinu. Da se vakcinišu u Srbiju su došli preko Udruženja građana "SPONA" - srpskog Kulturnog centra u Severnoj Makedoniji, osećaju se dobro, prijem je odličan, organizacija isto odlična i posle vakcinacije vraćaju se u Severnu Makedoniju na posao.

"Mnogo su blagodarni!" - kako sami kažu uglas i uz osmeh dodaju: "Ovo je najbolji poklon za Veligden! Hvala Srbiji!".

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track