KORONA SE PRIMIRILA U MORAVIČKOM OKRUGU: Još 3 smrtna ishoda, ali je broj novozaraženih prepolovljen
Foto: T. Ilić

kovid

KORONA SE PRIMIRILA U MORAVIČKOM OKRUGU: Još 3 smrtna ishoda, ali je broj novozaraženih prepolovljen

Srbija -

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta.

U pitanju su dva muškarca i žena iz Čačka starosne dobi 74, 80 i 69 godina. U respiratornom centru smešteno je 10 najtežih bolesnika, a dvoje sa izrazito teškom kliničkom slikom priključeno je na mehaničku ventilaciju.

U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu su preminule 403 osobe koje su lečene od korone od kojih je 289 iz Čačka.

U kovid paviljonima trenutno je hospitalizovano 86 pacijenata, koliko ih je bilo i juče. Na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a sedmoro ih je otpušteno na kućno lečenje. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 79 pregleda, od čega 33 prva. Dan pre toga bilo je 30 prvih i 50 kontrolnih pregleda.

Epidemiološka situacija u Moravičkom okrugu se smiruje jer se poslednjih nekoliko dana beleži znatno manji broj novozaraženih. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu potvrđena su još 42 slučaja zaraze koronavirusom, od ukupno uzetih 321 uzoraka. U utorak i sredu novozaraženih je bilo 58, odnosno 45. Samo deset dana ranije novozaraženih u okrugu je bilo 102, odnosno, trećina od ukupnog broja testiranih imali su pozitivan nalaz.

Kovid-19 tokom protekla 24 sata potvrđen je kod 34 osobe iz Čačka (od 229 testiranih), četiri iz Gornjeg Milanovca (35), dve iz Lučana (19) i dve iz Ivanjice (38). Procenat testova čiji je nalaz pozitivan na virus korona iznosi 13. Juče je bilo 18 procenata novozaraženih u odnosu na broj testiranih.

(Kurir.rs/D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track