01:28

Kinezi pohrlili u Šumadiju zbog okamenjene lave

KURIR TELEVIZIJA

ZAPUCALI IZ KINE DA BI UŽIVALI U LEPOTAMA ŠUMADIJE: Figure od OKAMENJENE LAVE privlače turiste i fotografe iz celog sveta!

Srbija -

Jednu od najatraktivnijih lokacija u Šumadiji iznedrila je, niko drugi nego majka priroda. Borački krš je neverovatno reljefno uzvišenje koje krasi gružanski kraj nadomak Kragujevca, a ovaj vulkanski krš od skulptura okamenjene lave, pored ljubitelja fotografije, okuplja i domaće i strane turiste, pa čak i one iz daleke Kine.

Na ovom mestu se organizuje jedan od ukupno dva foto-safarija u Srbiji.

"Ovo je peti put, postalo je tradicija. Sarađujemo i sa Turističkom organizacijom grada koja nas podržava. Svake godine ovde dođe po 100-ak kolega iz raznih krajeva Srbije", kaže jedan od kragujevačkih fotografa.

Inostrani turisti su takođe oduševljeni lepotama ovog kraja.

"Priroda je zaista prelepa, sviđa mi se okruženje i pogled, stvarno je prelepo i retko, u Kini ne možemo da vidimo ovako nešto jer je mnogo urbana, tako da nema mnogo prirodnih lepota", nabrajaju kineski turisti.

Osim vidikovca sa kog se vidi čitav gružanski kraj, fotografi su inspiraciju našli i u mladima obučenim u srpsku narodnu nošnju.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:26

300 ČUDA: Otkrivamo srpski Stounhendž kod Negotina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track