KORONA JENJAVA NA JUGU: U Pčinjskom okrugu u pojedinim opštinama nema novozaraženih
Foto: T.S.

POSLEDNJI PODACI

KORONA JENJAVA NA JUGU: U Pčinjskom okrugu u pojedinim opštinama nema novozaraženih

Srbija -

Od 271 uzorka iz Pčinjskog okruga, 17 je pozitivnih na kovid 19, poslednji su podaci koje saopštavaju iz Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju.

Od tog broja 12 novoinficiranih je iz Vranja, tri osobe su iz Bujanovca i po jedna osoba iz Vladičinog Hana i Bosilegrada.

U ostalim opštinama Pčinjskog okruga nije bilo novih slučajeva zaražavanja.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 94 pregleda, od čega 50 prvih. Uzorkovana je krv kod 51 pacijenta i sačinjena 22 RTG pluća. Urađena su četiri PCR testa i 55 antigenskih testova od kojih je deset pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod pet pacijenata.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 42 pacijenta. Od tog broja 35 je pozitivno na koronavirus, a 31 ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 25 pacijenata. Na bolničko lečenje primljena su tri pacijenta, i otpušteno isto toliko. Trenutno su u kovid bolnici ZC Vranje 34 slobodne postelje.

Masovna imunizacija stanovništva u seoskim sredinama, na području Grada Vranja nastavlja se i danas.

Vakcinacija prvom dozom vakcine u selu Vlase gde je prijavljeno 40 meštana i u selu Korbevac, gde se više od 30 meštana prijavilo. Vakcinacija se obavlja u zdravstvenoj stanici Vlase i zdravstvenoj ambulanti Korbevac, vakcina je kineskog proizvođača Sinofarm.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track