POVEĆANJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI U KRALJEVU: Grad izdvojio 2,5 miliona dinara za unapređenje energetske sanacije stambenih zgrada
Foto: Kurir/J.S.

finansijska podrška

POVEĆANJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI U KRALJEVU: Grad izdvojio 2,5 miliona dinara za unapređenje energetske sanacije stambenih zgrada

Srbija -

Kraljevo je izdvojilo 2,5 miliona dinara za poboljšanje energetske efikasnosti stambenih objekata.

Članovi Gradskog veća grada Kraljeva doneli su Rešenje o korišćenju sredstava tekuće budžetske rezerve u iznosu od 2,5 miliona dinara za sufinansiranje mera energetske efikasnosti stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Kraljeva, kao i Zaključak o pokretanju realizacije Programa finansijske podrške unapređenja energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Kraljeva.

Kraljevo
foto: Kurir/J.S.

Prema rečima gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, grad na Ibru će sa ovim iznosom učestvovati na konkursu Ministarstva za rudarstvo i energetiku, koje je raspisalo javni poziv za lokalne samouprave da se prijave za Program energetske sanacije stambenih objekata.

- Naših 2,5 miliona dinara je jedna četvrtina, ako prođemo na konkursu Ministarstva, drugu četvrtinu od 2,5 miliona obezbediće država, a preostale dve četvrtine građani. Građani koji ulažu u povećanje energetske efikasnosti svoje kuće ili stana platiće samo 50 odsto iznosa- kaže dr Predrag Terzić.

Predrag Terzić
foto: Grad Kraljevo

Inače, Grad Kraljevo je za bespovratno sufinansiranje projekata investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada na svojoj teritoriji u ovoj godini već izdvojio 15 miliona dinara i u realizaciji učestvuje sa najviše 70 odsto finansijskih sredstava po projektu.

Kurir.rs/J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track