KURIR TELEVIZIJA

NAJSNAŽNIJI SRBI NA PRVENSTVU U POWERLIFTINGU, IZ ŠALE DIŽU 200 KG: Među njima sedamdesetogodišnji Sava i dama Anastasija

Srbija -

Zaječar je minulog vikenda ugostio najjače žene i muškarce Srbije na državnom prvenstvu u powerliftingu. Učesnici su pokazali da se snagom volje, predanim radom i napornim treninzima postižu vrhunski sportski rezultati uprkos invaliditetu, polu ili godinama starosti.

Powerlifting, Zaječar
foto: Kurir televizija

U konkurenciji 130 učesnika, najuspešniji je bio takmičar Dušan Jovanović iz Beograda, dok je titulu najbolje takmičarke ponela Anastasija Orčik iz Elemira.

Radivoje Bajić iz Smedereva je sa 205 kilograma u benču postavio i novi državni rekord za osobe sa invaliditetom.

Powerlifting, Zaječar
foto: Kurir televizija

"Malo sam krupnije građe, kad sam krenuo u teretanu zbog kilaže, ispostavilo se da mi težine lepo idu i posle sam samo nastavio", ispričao je on.

Da ni godine nisu prepreka za uspeh, dokazao je takmičar iz Bele Crkve Sava Vasiljevski, šampion Evrope u kategoriji veterana koji je ubeležio novi rekord.

Powerlifting
foto: Kurir televizija

"Imam 71. godinu, još se takmičim, obaram rekorde. Pre mesec dana sam u Bačkoj Palanci podigao na čučanj 175 kilograma, a danas sam podigao 180 kilograma. Obaram svoje rekorde", naglasio je on.

U sportu snage istakle su se i dame, kojih je na takmičenju bilo čak 50-ak.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:28

BIVŠI ROBIJAŠI PROMOVIŠU ZDRAVE AKTIVNOSTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track