VALJEVO: Privremeno obustavljena vakcinacija u Centru za kulturu
Foto: Kurir/S.S.

DRUGU DOZU PRIMILO VIŠE OD 23.000 GRAĐANA

VALJEVO: Privremeno obustavljena vakcinacija u Centru za kulturu

Srbija -

Vakcinacija protiv korona virusa, koju je u prethodnom periodu organizovala valjevska bolnica, je obustavljena.

Kako je saopšteno, ovo je samo privremeni prestanak rada vakcinalnog punkta, jer došlo je vreme godišnjih odmora, ali je potrebno popuniti i upražnjena radna mesta u bolnici na odeljenjima koja se vraćaju u normalan režim rada.

- Ovo je privremeni prekid do jeseni kada se očekuje novi talas i početak novog ciklusa vakcinacije naših sugrađana. Vakcinalni punkt Doma zdravlja Valjevo nastavlja kontinuirano sa imunizacijom naših sugrađana, tako da prekida u vakcinaciji sugrađana neće biti - naveo je dr Zoran Živković, koordinator Tima za imunizaciju Opšte bolnice Valjevo.

Kako je saopšteno, do sada je drugu dozu vakcine protiv korona virusa na punktovima Doma zdravlja i valjevske bolnice primilo više od 23.000 Valjevaca.

Pored građana Valjeva na vakcinalnom punktu valjevske bolnice vakcinisani su i građani iz bivših jugoslovenskih republika, kao i drugih evropskih zemalja.

- Uglavnom su najviše bili zastupljeni državljani Italije, Holandije, Nemačke i Češke. Praktično smo bili ambasadori, mali grad, a veliki ambasador vakcinacije Republike Srbije – rekao je dr Zoran Živković.

Dr Živković je poručio da ono na čemu se mora raditi jeste vakcinacija mlade populacije.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track