VAKCINACIJA U VRANJU: Na glavnom vakcinalnom punktu ukupno dato više od 900 vakcina
Foto: Kurir/T.S.

nastavlja se i danas

VAKCINACIJA U VRANJU: Na glavnom vakcinalnom punktu ukupno dato više od 900 vakcina

Srbija -

Imunizacija se nastavlja i danas u Vranju. Na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali građanima su na raspolaganju Pfizer i kineska vakcina Sinofarm. Zdravstveni centar Vranje saopštio je da je juče, prema preseku za 7. jun, na glavnom punktu u Sportskoj hali u Vranju ukupan broj datih vakcina 903.

Kinesku vakcinu (prvu i drugu dozu) primilo je 550. Broj vakcinisinih Pfizer vakcinom (prvom i drugom dozom) iznosi 342. Rusku vakcinu (drugu dozu) primilo je 11 osoba. Broj vakcinisanih građana Republike Severne Makedonije 7. juna je 599.

Podsećamo da je u Vranju od nedelje otvorena vakcinacija za građane Republike Severne Makedonije bez prethodnog zakazivanja. Makedonci veliko interesovanje pokazuju za rusku vakcinu Sputnik V. Prijatno iznenađenje za njih bila je mlada doktorka Ivana Đorić koja je na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali sa Makedoncima razgovarala na njihovom maternjem jeziku.

Dr Ivana Đorić iz ZC Vranje studirala je i završila Medicinu na Univerzitetu u Skoplju i sa Makedoncima govori na makedonskom jeziku.

" Iznenade se veoma što im se obraćam na njihovom maternjem jeziku, ali vrlo često se dešava da krenemo na makedonskom, a onda nastavimo na srpskom, na kraju osmeh nam je zajednički i univerzalan", kaže dr Ivana Đorić.

Jedan od vakcinisanih je i Kristijan Belimov, (32) iz Skoplja. On kaže da je informaciju o slobodnoj vakcinaciji video na internetu. Smatra da je to uspeh za sve nas."Pre svega zaštita je što mogu da se vakcinišem, ja sam se odlučio za kinesku vakcinu Sinofarm, ali može i bilo koja druga vakcina nije mi važno, važno je da se vakcinišem", ističe Kristijan.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track