POSLE 12 DANA BEZ LOŠIH VESTI: Preminuo kovid pacijent
Foto: Kurir/T.Ilić

korona se primirila

POSLE 12 DANA BEZ LOŠIH VESTI: Preminuo kovid pacijent

Srbija -

LOZNICA – Korona se primirila, ali da nije prošla niti je postala bezopasna opominje loša vest iz lozničke Opšte bolnice u kojoj je tokom jučerašnjeg (21.6) dana preminuo još jedan kovid pacijent, prvi od devetog juna. To je treći preminuli ovoga meseca, a od početka pandemije do sada, od posledica zaražavanja koronavirusom, ukupno je zabeleženo 230 smrtnih slučajeva.

Prema zajedničkom izveštaju bolnice i lozničkog Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ u Trijažnom centru u ponedeljak su pregledane 52 osobe sa akutnim respiratornim tegobama, njih dvadeset se prvi put javilo zbog simptoma koji mogu ukazivati na kovid dok su ostali imali kontrolne preglede. Pet pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled, gde je ukupno obavljeno 15 ambulantnih pregleda pacijenata sa simptomima moguće kovid infekcije, a za četiri osobe su to bili prvi pregledi. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 33 pacijenta i dijagnostikovano je pet novih pneumonija.

U Opštoj bolnici Loznica trenutno je hospitalizovano 16 kovid pacijenta jedan manje nego juče. Na punktovima za vakcinaciju Doma zdravlja do sada je vakcinisano 33.755 građana prvom dozom, a drugom 25.526 lica tako da je, nezvanično, i Loznica prešla 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje najviše pozitivnih je tokom prošle sedmice imala Loznica deset, u Šapcu i Krupnju su bila po dva, a jedan u Bogatiću dok ih u ostale četiri lokalne samouprave nije bilo. Tokom vikenda bila su dva pozitivna , po jedan u Šapcu i Krupnju. U okrugu je juče (21.6) bila samo jedna pozitivna osoba na kovid i to u Loznici dok ih u ostalih sedam lokalnih samouprava nije bilo. Obolelih je deset manje i ima ih 53 u okrugu. U Loznici od korone boluje 29 osoba, Šapcu trinaest, Bogatiću pet, Krupnju četiri, Malom Zvorniku i Vladimircima po jedna dok se Koceljevi, koja već nekoliko dana nema obolelih, sada pridružila i Ljubovija.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja