KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Još jedan novozaraženi, na bolničkom lečenju sve manje kovid pacijenata
Foto: T.Ilić

Zavod za javno zdravlje

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Još jedan novozaraženi, na bolničkom lečenju sve manje kovid pacijenata

Srbija -

LOZNICA - U Trijažnom centru Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ prvog dana jula pregledano je 25 pacijenata od kojih se njih 14 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi.

Služba za radiološku dijagnostiku primila je 16 pacijenata i nema novih pneumonija, a devet pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled.

U ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno je obavljeno 19 pregleda pacijenata sa simptomima moguće kovid infekciju pri čemu je za njih 10 to bio prvi dolazak iz tog razloga.

Dobra vest je da je sve manje kovid pacijenata na bolničkom lečenju i danas ih je osam.

U Mačvanskom okrugu nikako da se potpuno reše korona virusa i tokom jučerašnjeg dana potvrđen je, prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje, jedan pozitivan uzorak, dva manje nego dan pre, i to u Krupnju.

Obolelih je u okrugu 25, jedan manje nego dan pre, a prednjači Loznica sa 10. Devet obolelih ima Krupanj, Šabac pet, Vladimirci jednoga dok ostale opštine, Bogatić, Koceljeva, Ljubovija i Mali Zvornik nemaju nikoga koga muči korona. Do juče su u okrugu obe doze neke od vakcina primile 105.804 osobe, a samo prvu 13.574 žitelja Mačvanskog okruga.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track