Najnovije vesti

NOVO LICE SRBIJE U POLJOPRIVREDI: Ministar Nedimović otvorio Sajam poljoprivrede u Sremskoj Mitrovici
Foto: Promo

NOVO LICE SRBIJE U POLJOPRIVREDI: Ministar Nedimović otvorio Sajam poljoprivrede u Sremskoj Mitrovici

Srbija
16:01h

- Evo jedinstvene prilike da prvi put u Sremskoj Mitrovici, na četvrtom sajmu AgroSirm, poljoprivredni proizvođači mogu da se druže, da vide na otvorenom svu mehanizaciju, sve ono što su zadnjih godinu i po dana propustili usled svih muka koje su nas zadesile vezano za koronu”, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović na otvaranju 4. Sremskog poljoprivrednog sajma - AgroSirm u Sremskoj Mitrovici.

sajam poljoprivrede, Branislav Nedimović, Sremska Mitrovica
foto: Promo

Organizatori Sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Privredna komora Srbije, Grad Sremska Mitrovica i Kazneno-popravni zavod, koji je i ugostio oko 250 izlagača mitrovačkom Hipodromu. Kazneno-popravni zavod Sremska Mitrovica se predstavio i kao domaćin i kao izlagač, jer ima razvijenu i naširoko poznatu proizvodnju mehanizacije u okviru svoje Poslovne jedinice “Dubrava”.

sajam poljoprivrede, Branislav Nedimović, Sremska Mitrovica
foto: Promo

- Bila je naša inicijativa za organizaciju prvog poljoprivrednog sajma, kako napravili plasman naših proizvoda, prevashodno iz sektora metalurgije. Pretendujemo da animiramo sve proizvođače poljoprivredne mehanizacije. Postoji i gastro deo, kako bi posetioci probali ukusne proizvode koje naši Sremci prave. Sve je to bitno za razvoj poljoprivrede, s obzirom da je Srem najveći poljoprivredni proizvođač u Vojvodini”, navodi Aleksandar Alimpić, upravnik KPZ-a Sremska Mitrovica.

sajam poljoprivrede, Branislav Nedimović, Sremska Mitrovica
foto: Promo

Za proizvođače i izlagače u Hotelu “Srem” organizovani su stručni skupovi i konferencije, kako bi se upoznali sa najmodernijim svetskim tokovima u poljoprivredi: “Sremska Mitrovica je okupila poljoprivredne proizvođače i izlagače iz cele Srbije i prezentovala to na korist svih koji će ove najmodernije mašine moći da koriste, dronove koji su poslednja reč tehnike, solarne panele koji uzimaju sve više učešća u poljoprivrednoj proizvodnji. Dakle, sve ono što predstavlja novo lice Srbije u poljoprivredi i novo lice za našu Sremsku Mitrovicu”, rekao je ministar Nedimović za Sremska Mitrovica živi.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track