Najnovije vesti

LSV ne želi da učestvuje u radu Skupštine Zrenjanina

Bojkot

LSV ne želi da učestvuje u radu Skupštine Zrenjanina

Srbija
Na današnjoj sednici trebalo bi da se raspravlja o izboru novog gradonačelnika, njegovog zamenika i članova Gradskog veća, jer je Goran Knežević iz SNS podneo ostavku na mesto gradonačelnika pošto je stupio na dužnost ministra poljoprivrede

ZRENJANIN - Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Zrenjanina neće danas učestvovati u radu lokalnog parlamenta, rekao je predsednik Gradskog odbora te stranke u Zrenjaninu Dejan Čapo.

To, kako je naveo, neće činiti sve dok ne dobiju odluku Ustavnog suda na njihovu žalbu kojom osporavaju sastav lokalnog parlamenta formiranog 6. jula.

"Oni koji danas budu birali i budu izabrani ponovo će pokazati svoju političku aroganciju, bahatost, svoje neznanje i nestručnost i mi u tome ne želimo da učestvujemo. Upozoravamo ih da će sve odluke koje danas budu doneli biti nelegitimne i to može dovesti do potpune blokade Zrenjanina", kazao je Čapo.

Aleksandar Marton, pokrajinski poslanik LSV, ukazao je da takav način rada u zrenjanisnkoj Skupštini podseća na devedesete godine 20. veka.

"Pratićemo pomno šta se danas dešava, a sudski organi će ponovo imati posla jer se na današnjoj Skupštini biraju pomoćnici predsednika Skupštine", rekao je Marton.

Na današnjoj sednici trebalo bi da se raspravlja o izboru novog gradonačelnika, njegovog zamenika i članova Gradskog veća, jer je Goran Knežević iz Srpske napredne stranke (SNS) podneo ostavku na mesto gradonačelnika pošto je stupio na dužnost ministra poljoprivrede.

Na dnevnom redu sutrašnje sednice, koja će imati čak 102 tačke, biće i razrešenje dosadašnjih i izbor novih članova upravnih i nadzornih odbora u javnim preduzećima i ustanovama, kao i izbor članova komisija i radnih tela koje imenuje Skupština grada.

Odbornici će odlučivati i o predloženoj inovaciji u rukovođenju radom same Skupštine, kojom se otvara mogućnost da predsednik Skupštine dobije tri pomoćnika.

Vlast u Zrenjaninu predvodi koalicija okupljena oko Srpske narodne stranke (SNS).

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...