DIVLJA DEPONIJA U LESKOVAČKOM NASELJU SVE VEĆA: Građani bacaju sve živo, od hrane do bele tehnike, najgore je kad se đubre ZAPALI
Foto: čitalac Južnih vesti

PROBLEM

DIVLJA DEPONIJA U LESKOVAČKOM NASELJU SVE VEĆA: Građani bacaju sve živo, od hrane do bele tehnike, najgore je kad se đubre ZAPALI

Srbija -

Godinama unazad u leskovačkom naselju Slavko Zlatanović nalazi se jedna od najvećih divljih deponija, što je problem sa kojim su, kažu upoznati i u Odeljenju za zaštitu životne sredine, ali rešenje ne mogu da nađu. Građani ukazuju da je veliki problem i to što smeće često gori, a nadležni da je očišćena pre oko mesec dana ali da oni koji tu bacaju smeće ne odustaju, pa ovaj prostor ubrzo opet postane deponija.

Nameštaj, bela tehnika i različit otpad koji ne stiže samo iz domaćinstava, zatim smeće koje bacaju građani, ostaci hrane koja ovde privlači pse lutalice, tako problem opisuju oni koji žive u blizini.

- Razne stvari izbacuju na ovoj deponiji. Kad god bi se deponija bar malo očistila, u narednih nekoliko dana bi bivala sve veća i veća. O požarima da ne govorim, svakodnevno beli dim odavde kreće i širi se ka ostatku grada - napisala je Leskovčanka.

deponija
foto: čitalac Južnih vesti

Za veliki problem u ovom leskovačkom naselju kažu da znaju i iz Odeljenja za zaštitu životne sredine, odakle za Južne vesti kažu da je deponija čišćena pre oko mesec dana, ali da za sada nemaju nikakvo rešenje kako bi zaista nestala.

- Pre 3, 4 nedelje je deponija skoro očišćena. Problem ćemo morati da rešimo nekako. U potrazi smo za nekim rešenjem. Postavljen je veći broj kontejnera, ali ne vredi. Moramo da u skorijoj budućnosti nađemo rešenje da na tom mestu deponije više ne bude - rekli su iz Odeljenja za zaštitu životne sredine.

Ipak, bez odgovora je ostalo pitanje zašto se kontejneri češće ne prazne i ne odvozi smeće, pa divlja deponija ostaje u ovom leskovačkom naselju.

Pored ove, u Leskovcu su još dve velike divlje deponije, na Hisaru i u blizini Radničkog naselja. U Odeljenju za za zaštitu životne sredine kažu da i za njih takođe traže trajno rešenje.

(Kurir.rs/Južne vesti, M.Mitić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track