ČIKA MILUTIN PROSLAVIO STOTKU, RADI U VINOGRADU I JEDE PRASETINU: Triput se ženio, sve ih nadživeo a sad ima 30 godina mlađu!
Foto: Grad Leskovac

U Leskovcu živi 429 sugrađana starijih od 90 godina

ČIKA MILUTIN PROSLAVIO STOTKU, RADI U VINOGRADU I JEDE PRASETINU: Triput se ženio, sve ih nadživeo a sad ima 30 godina mlađu!

Srbija -

Čika Milutin je rekao da je dugovečnost nasledna u njegovoj porodici i da je njegov deda Luka Ilić živeo 115 godina

LESKOVAC - Leskovčanin iz Radničkog naselja, nastanjen u Vlajkovoj ulici, Milutin Ilić, proslavio je ovih dana stoti rođendan.

Nekadašnjeg medicinskog tehničara leskovačke bolnice, koji je radio sa čuvenim doktorom Deklevom, na rođendan je sa saradnicima posetio gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović kako bi mu čestitao rođendan i poželeo sve najbolje. Uručujući mu tortu i poklone gradonačelnik je Milutinu čestitao na dugovečnosti i potomstvu.

„Danas smo u poseti gospodinu Milutinu Iliću, našem sugrađaninu koji danas slavi stoti rođendan, koji ima sina, dve unuke i dva praunučeta, što je čitavo bogatstvo. Značajan je podatak da na teritoriji grada Leskovca živi 429 naših sugrađana starijih od 90 godina. Oni su izvor mudrosti, oni nas mogu naučiti o dugovečnosti, a siguran sam da će većina njih dati savet da je tome doprinela redovna vakcinacija, od rođenja do danas.

Gospodin Ilić je dugo godina radio kao medicinski tehničar u bolnici kao asistent doktora Dekleve. Pomogao je u lečenju mnogih naših sugrađana, i ja se u ime grada i svoje ime zahvaljujem na tome i da ako da Bog još mnoge godine proslavimo zajedno, rekao je gradonačelnik.

Milutin Ilić, Goran Cvetanović, Leskovac, stogodišnjak, stoti rođendan
foto: Grad Leskovac

Milutin Ilić se zahvalio gradonačelniku na poseti, rekao da se oseća lepo, da je zdravstveno dobro osim slabosti u nogama i mlađim sugrađanima poručio da vode zdrav život bez prekomernog konzumiranja alkohola i cigareta.

Triput se ženio

Oženio sam se 1941, ali mi je supruga umrla 1957. godine. Druga supruga mi je umrla 1974, a treća 1989. godine. Sada živim sa Gocom, koja nije mnogo mlađa od mene, samo 30 godina…“ Deda Milutin kaže da je tajna dugog života voditi zdrav život bez prekomernog konzumiranja alkohola i cigareta, piše Jugpress.

„Možete da popijete jednu rakijicu, ali nemojte pola litra. Popijte čašu vina ili piva, ali nemojte 5-6 flaša piva. Isto je i sa hranom, ja jedem sve, jedem prasetinu, kupus, papriku, sve, ali je umerenost bitna.“ Jugpress

Čika Milutin je rekao da je dugovečnost nasledna u njegovoj porodici i da je njegov deda Luka Ilić živeo 115 godina. Milutin Ilić sa svojih 100 godina redovno održava vinograd u svom dvorištu.

Kurir.rs/Grad Leskovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track