ŠKOLA POČELA UZ HIMNU, UZBUĐENJE MEĐU ĐACIMA: Gradonačelnik Vranja prvačićima čestitao veliki dan
Foto: T.S.

PRVI DAN U ŠKOLI

ŠKOLA POČELA UZ HIMNU, UZBUĐENJE MEĐU ĐACIMA: Gradonačelnik Vranja prvačićima čestitao veliki dan

Srbija -

VRANJE - U svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Vranja intoniranjem himne ,,Bože pravde" označen je početak nove školske godine. Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković čestitao je učenicima i zaposlenima u prosveti prvi školski dan. Milenković je obišao OŠ "Branko Radičević".

"Ovo je veliki dan, posebno za đake prvake, koji ulaze u period odrastanja i učenja. Na nama je da im pružimo punu podršku, i da im pomognemo da se što bolje prilagode. Podrška je potrebna i roditeljima i prosvetnim radnicima, i ona neće izostati sa naše strane", rekao je gradonačelnik dr Milenković.

dubnica
foto: T.S.

On je apelovao na sve zaposlene u prosveti da se vakcinišu podsetivši da se prošle godine nastava odvijala onlajn, i da "ne smemo dozvoliti da tako bude i ove godine, zbog dece i njihovog adekvatnog obrazovanja i socijalizacije".

Kurir je prvi školski dan zabeležio u OŠ "1 Maj" Vrtogoš kojoj pripada i škola u Dubnici, gde je među đacima, nastavnicima i roditeljima vladalo veliko uzbuđenje.

Poštujući uputstvo dobijeno od strane Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, početak školske godine svečano smo obeležili himnom Republike Srbije „Bože pravde“, kaže za Kurir Slađana Dimčić, direktorka OŠ "1 Maj" Vrtogoš.

dubnica
foto: T.S.

"Na zadovoljstvo svih naših učenika, nastavnika i roditelja, Osnovna škola „1. Maj“ Vrtogoš je regularno krenula sa obrazovno-vaspitnim radom, što podrazumeva nastavni čas od 45 minuta, sve učenike u jednom odeljenju, nema podela na grupe, uz poštovanje propisanih epidemioloških mera.

Poštujući uputstvo dobijeno od strane Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, početak školske godine svečano smo obeležili himnom Republike Srbije „Bože pravde".

Svi učenici naše škole ponosno su stajali u školskom dvorištu i, zajedno sa nastavnicima i učiteljima slušali i pevali stihove državne Himne zemlje u kojoj su se rodili, u kojoj žive i u kojoj stiču obrazovanje", naglasila je direktorka Slađana Dimčić.

dubnica
foto: T.S.

Ona je istakla da neposredna nastava ima mnoge prednosti, i da njeno održavanje zavisi od "naše društvene odgovornosti".

"Neposredna nastava sa celom grupom ima mnoge prednosti u odnosu na kombinovanu nastavu u kojoj su učenici bili podeljeni na grupe i deo nastave pratili onlajn. Deca u vršnjačkoj grupi, u realnom vremenu, lakše i brže ostvaruju predviđena obrazovna postignuća, jačaju samopouzdanje, mogu da postavljaju pitanja, razmenjuju mišljenja, dopunjuju se, a pre svega se druže i u svemu napreduju zajedno.

Nadamo se da će epidemiološka situacija dozvoliti da se, organizacija obrazovno-vaspitnog rada po Modelu 1, zadrži duži vremenski period i da se onlajn nastava organizje samo u cilju dodatne podrške učenicima. A to mnogo zavisi od nas samih i naše društvene odgovornosti", naglasila je Slađana Dimčić, direktorka OŠ "1 Maj" Vrtogoš.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track