KORONA BILANS U MAČVANSKOM OKRUGU: Najviše zaraženih u Šapcu
Foto: Aleksandra Čolić

kovid19

KORONA BILANS U MAČVANSKOM OKRUGU: Najviše zaraženih u Šapcu

Srbija -

Sudeći po brojkama korona se ozbiljno zaletela u Mačvanskom okrugu gde je prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje trenutno više od hiljadu obolelih osoba.

Njihov broj povećan je za 123 i trenutno ih je 1.021 dok je juče potvrđeno 165 novih pozitivnih uzoraka na kovid - 19, 46 više nego prvog septembarskog dana.

Najviše ih je bilo u Šapcu 67 i Loznici 37, dok je Bogatić imao 23 pozitivnih, Koceljeva jedanaest, Krupanj deset, po sedam Vladimirci i Ljubovija, a tri Mali Zvornik. Šabac se približava brojci od 500 obolelih, trenutno ih je 453, a prati ga Loznica sa 269 dok je i Bogatić postao trocifren sa 115 građana koji se bore sa koronom. Manje od 50 imaju Koceljeva (49), Vladimirci (45), Krupanj (44), Ljubovija (27) i Mali Zvornik (19). Sve više posla je i za lekare u lozničkom Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" gde su pregledana 123 pacijenta, 28 više nego dan pre, a njih 44 javilo se prvi put sa sa simptomima moguće kovid infekcije, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Iz Trijaže je petnaest osoba upućno infektologu, gde je od ukupno obavljena 33 pregleda za polovinu, šesnaest Lozničana, to bio prvi dolazak zbog sumnje na kovid. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 88 pacijenata i dijagnostikovano je osam novih pneumonija. Ono što je dobro je da se od početka meseca ne povećava broj kovid pacijenata na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici Loznica i danas (3.9) je pod nadzorom lekara 31 osoba obolela od korone.

(Kurir.rs/T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track