Palma: Jagodina se delima bori protiv bele kuge

A od Palme 1.200 evra

Palma: Jagodina se delima bori protiv bele kuge

Srbija -
Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković svečano uručio po 1.200 evra roditeljima beba rođenih u avgustu ove godine na području Jagodine

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma, danas je svečano uručio po 1.200 evra roditeljima beba rođenih u avgustu ove godine na području Jagodine, izjavivši da se Jagodina delima bori protiv "bele kuge".

"Mi nismo kao neki drugi političari u Srbiji koji to samo rade verbalno i ja ih pozivam da sa reči pređu na dela, vreme je", rekao je Marković.

Reč je o Odluci Skupštine grada po kojoj svaka rođena beba na području Jagodine, od 1. juna do 31. decembra, dobija po 1.200 evra u protivdinarskoj vrednosti iz gradskog budžeta.

Danas je uručen novac za 44 bebe, a u junu i julu novac je dobila 31 beba.

Čestitajući mladim majkama i očevima, Marković je podsetio da Jagodina iz budžeta daje po 12.000 dinara mesečno za nezaposlene trudnice i porodilje od trećeg meseca trudnoće do navršenih godinu dana deteta."Ovu pomoć dajemo četiri godine i nećemo je prekidati", rekao je Marković.

Obezbeđujen je i besplatan školski pribor i rančevi za najsiromašnije đake, a svaki đak prvak poslednjih sedam godina dobija po 8.000 dinara prilikom polaska u školu. Dobiće ih i ove godine početkom septembra, dodao je Marković.

U Jagodini je najjeftiniji vrtić, zahvaljujući dotaciji grada, a 3.000 đaka o trošku grada letuje ove godine u Crnoj Gori i Grčkoj, dodao je Marković.

On je istako da će se grad "pobrinuti da kod zapošljavanja u buduće prioritet imaju roditelji koji ne rade, a imaju više dece, da bi mogli živeti od svog rada i pozvao ih da konkurišu za rad u fabrikama koje se grade ili će se graditi u Indisutrijskoj zoni na koridoru 10. Svečanom uručenju kovarata sa novcem prisustovao je i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i prestavnici političkih partija koje participiraju u gradskoj vlasti.

Ovu odluku odbornici Skupštine grada su doneli 5. oktobra prošle godine jednoglasno "u cilju povećanja nataliteta".

Po ovoj odluci, "pravo na finansijsku pomoć ostvaruju roditelji novorođene dece koja su rođena od 1. juna do 31.decembra 2012. godine, a koji na teritoriji Jagodine imaju prebivalište najmanje dve godine".

Sredstva za isplatu ove pomoći obezbeđena su u budžetu grada za ovu godinu, a o sprovođenju odluke "stara se Gradska uprava, Odeljenje za društvene delatnosti i Odeljenje za privredu, budžet i finansije", piše u odluci.

Novorođenčad u Jagodini su do 1. juna iz budžeta grada dobijala po 200 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track