KOVID AMBULANTA U MIKRONASELJU PRODUŽILA RADNO VREME: 100 pregleda dnevno u svakoj ambulanti u Kikindi
Foto: S.U.

sve više dece dolazi

KOVID AMBULANTA U MIKRONASELJU PRODUŽILA RADNO VREME: 100 pregleda dnevno u svakoj ambulanti u Kikindi

Srbija -

Da se i u Kikindi pogoršava epidemiološka situacija i povećava broj osoba koje traže lekarsku pomoć, potvrđuju slike ispred kovid ambulanti za odrasle, ali i febrilne ambulante koja radi u okviru dečijeg i školskog dispanzera.

Prema rečima dr Biljane Marković, direktorice Doma zdravlja, dnevno se obavi više od 100 pregleda u svakoj ambulanti:

"U kovid ambulanata za odrasle u Mikronaselju i u Svetosavskoj ulici, imamo po 100 pregleda, kako prvih tako i kontrolnih. To je jasan pokazatelj povećanja broja zaraženih. Ono što je novina jeste da se dnevno u crvenoj zoni dečjeg i školskog dispanzera, takođe, pregleda stotinak pacijenata sa simptomima korona virusa, od kojih je desetak pozitivnih dnevno", saopštila je dr Marković i nastavila:

"Najviše pozitivnih je među srednjoškolcima, a ima i osnovaca. Uglavnom su to učenici sedmog i osmog razreda. Kod velike većine je blaga klinička slika", kazala je dr Marković.

Kikinda, kovid ambulanta
foto: S.U.

Kovid ambulanta u Mikronaselju od danas produžava radno vreme. Umesto od 7 do 14 sati, ovde će pacijenti sa simptomima virusa korona moći da se pregledaju i testiraju od 7 do 22 časa.

Evidentno je da je korona proredila broj đaka u učionicama kikindskih osnovnih i srednjih škola.

Tihomir Farkaš, predsednik Aktiva direktora škola i direktor OŠ "Žarko Zrenjanin", kaže da osim zaraženih učenika, imaju i kovid pozitivne prosvetne radnike:

"Odeljenja u kojima je dvoje ili više đaka pozitivno, prelaze na desetodnevnu onlajn nastavu. Nadamo se da će se što pre vratiti i da ćemo moći da nastavimo da radimo", rekao je Farkaš i istakao da najveći broj od oko 4.500 osnovaca i srednjoškolaca, nastavu i dalje prati u učionicama.

Kikinda, kovid ambulanta
foto: S.U.

Desetak odeljenja u sve četiri kikindske srednje škole je u režimu onlajn nastave:

"Stručnjaci ZZJZ oni imaju vrlo precizne podatke o školama i odeljenjima- rekao je Farkaš i dodao da se epidemiloška situacije neprekidno prati, kako bi se, ako zatreba, primenili i neki drugi modeli".

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track