Krda divljih svinja opustošila polja u Merdaru

Kuršumlija

Krda divljih svinja opustošila polja u Merdaru

Srbija -
Čopori divljih svinja upali i opustošili imanja pet domaćinstava zasejana kukuruzom i skroz uništile bašte sa povrćem, paprikom, paradajzom, kupusom

KURŠUMLIJA - Posle najnovijeg upada čopora divljih svinja koje su opustošile imanja porodica u selu Merdare kod Kuršumlije, meštani kojima do sada niko od nadležnih nije izašao u susret u sličnim situacijama danas su uputili pismo vladi tražeći da nadležni procene štetu i da ona bude nadoknađena.

Divlje svinje su u potpunosti opustošile njive sa kukuruzom i bašte, rekla je Zorica Timotijević iz tog sela.

Čopori divljih svinja upali su i opustošili imanja pet domaćinstava zasejana kukuruzom i skroz uništile bašte sa povrćem, paprikom, paradajzom, kupusom.

Timotijević kaže da, uprkos pozivima, niko iz opštine od nadležnih još nije reagovao.

"Zvali smo i lovačko udruženje i oni su nam rekli da oni nisu nadležni. Hteli smo da tražimo da procene štetu, jer su usevi ionako lošeg kvaliteta zbog suše, a sad su divlje svinje dokrajčile i ono malo što smo imali", rekla je Timotijević.

Na područiju tog sela koje se nalazi u samoj blizini administrative linije sa Kosovom i Metohijom česti su upadi vukova i divljih svinja na imanja, a meštani kažu da su zbog toga u stalnom strahu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track