LOZNICA: Nova sezona grejanja počela toplim probama
Foto: T.Ilić

Iz kotlarnica lozničkog JP ‘’Toplana’’

LOZNICA: Nova sezona grejanja počela toplim probama

Srbija -

LOZNICA - Lozničko JP ‘’Toplana’’ počelo je od juče postepeno uključivanje objekata u režim tople probe, a jutros su Lozničane obradovali ‘’upaljeni’’ radijatori.

U preduzeću kažu da se može reći da je time i počela nova grejna sezona i da su iz toplih proba praktično odmah prešli na redovno grejanje, a režim njihovog rada biće usklađen sa spoljnim temperaturama. Na startu sezone sve funkcioniše bez problema sa svih kotlarnica koje rade na prirodni gas, kao i one u Opštoj bolnici koja radi na sečku, a lož ulje joj je rezervno gorivo. Iz ‘’Toplane’’ su početkom meseca poručili da sezonu 2021/2022. dočekuju možda najspremniji do sada u tehničko - tehnološkom i svakom drugom smislu, a ovo im je peta sezona zaredom kako startuju pre 15. oktobra.

Ove godine su petu sezonu uzastopno u Loznici radijatori bili topli i posle 15. aprila, do kada bi trebalo kalendarski da traje grejanje, a u preduzeću su spremni da ako zatreba i narednog proleća rade duže. U ‘’Toplani’’ kažu da ovu grejnu sezonu, devetu zaredom, počinju sa starom cenom grejanja koja važi od 2013. i da njihovi korisnici mogu računati na redovnu i kvalitetnu isporuku toplotne energije i tokom predstojeće zime.

Inače, u Loznici je jutros u osam časova bilo deset stepeni, jedan manje od maksimalno predviđene, dok je za sutra najavljena minimalna od osam, a maksimalna od deset stepeni iznad nule tako da će topli radijatori biti potrebni.

Kurir.rs/ T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track