Požar buknuo i na Tari
Foto: Tanjug

Gore planine

Požar buknuo i na Tari

Srbija -
Požar počeo kao prizemni, ali se usled vetra popeo i na drveće. Trenutno je na gašenju angažovano 15 vatrogasaca, a očekuje se da im u pomoć stigne bar još toliko

BEOGRAD - Na Zlatiboru trenutno gori na tri lokaliteta, od kojih je jedan lokalizovan, dok preko 100 vatrogasaca i spasilaca pokušava da se izbori sa preostala dva lokaliteta, rekao načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Njima su u pomoć stigla tri helikoptera, dva MUP-a Srbije i jedan ruski. Međutim, prema rečima Gorana Nikolića iz Sektora za vanredne situacije posao im otežava nepristupačan teren, vetar i vazdušni pritisak koji "drži dim" i smanjuje vidljivost.

Marić je potvrdio da su izgorele dve vikendice, kao i da su evakuisani ljudi i stoka.

Juče je, kako kaže, zabeleženo 266 požara, što je enorman broj.

U međuvremenu, buknuo je požar i na Tari, saznaje B92. Prema nezvaničnim informacijama gori više desetina hektara.

Taj požar počeo je kao prizemni, ali se usled vetra popeo i na drveće. Trenutno je na gašenju tog požara angažovano 15 vatrogasaca, a očekuje se da im u pomoć stigne bar još toliko.

Stanovništvo okolnih mesta za sada nije ugroženo. Osim požara na Zlatiboru, gori i kod Ljubovije, gde je na površini od oko 300 hektara vatra zahvatila nisko rastinje i mešovitu šumu.

I kod Brusa se ponovo aktivirao požar. Požar na Crnom Vrhu juče je brzo lokalizovan. Požara ima i na teritoriji opštine Zaječar i Mali Zvornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track