Najnovije vesti

SVETIM MUČENICIMA KRAGUJEVAČKIM: Samohrana majka 11 dece napisala pesmu u ime večnog zaveta srpskom rodu! POSLUŠAJTE SVAKU REČ!
Foto: Privatna Arhiva

sVAKA ČAST

SVETIM MUČENICIMA KRAGUJEVAČKIM: Samohrana majka 11 dece napisala pesmu u ime večnog zaveta srpskom rodu! POSLUŠAJTE SVAKU REČ!

Srbija

Poruka protojereja Aleksandra Stojiljkovića iz Žitorađe

U okviru duhovno-prosvetiteljske akcije "Zavoli, voli! Obnovimo sebe! Glas Srbije" izašla je nova pesma Svetim Kragujevačkim Mučenicima, povodom 80 godišnjice stradanja đaka i naroda u Kragujevcu.

Dirljivu pesmu punu jakih emocija napisala je Maja Kovačević, samohrana majka 11 dece. Dar od Boga, kaže, dobila je da napiše, snimi i otpeva ovu pesmu sa svojom decom u učionici u kojoj su stradalna deca učila, u Šumaricama gde su krv svetu prolila, kao i u crkvi gde se njihovo mučeništvo svakodnevno spominje i gde oni pred Prestolom Božijim stoje.

Maja Kovačević
foto: Privatna Arhiva

Maja je samohrana majka jedanaestoro maloletnih srpčića. Motiv za ovu pesmu bio je silan, jer je tačno 80 godina prošlo od stradanja Dečice Svete i naroda srpskog i Božijeg. Tim povodom ona je sa svojom divnom dečicom ispevala ovu pesmu posvećenu sećanju na genocid nad srpskom nejači i srpskim đacima koji je izveden streljanjem u Kragujevcu u ime večnog zaveta srpskog roda da se zločin nad srpskim narodom i srpskom decom nikada ne zaboravi. Ovo je veliki blagoslov, ne samo za nju i njenu porodicu, već preko Maje Kovačević, blagoslov stiže i do svakoga ko odgleda ovu pesmu i tako prizove Svete Kragujevačke Mučenike, Stradalnu našu dečicu, da budu naši zastupnici pred živim Bogom. Svaka kap te dečije, nevine, mučeničke krvi je seme za nas danas i za sva buduća pokolenja.

Maja Kovačević
foto: Privatna Arhiva

Veliki je ovo blagoslov za vasceli srpski rod i za svakog Srbina, ma gde živi. Hvala sestri našoj Maji, što zahvaljujući njoj Bog blagoslovi i sve nas. Delite braćo i sestre ovu pesmu, DA SE NE ZABORAVE MUČENICI NAŠI SVETI, da nam svima zastupnici budu. Da se sećamo našeg stradanja i da nam oči uvek budu uprte ka Vaskrsenju srpskog roda.

Maja Kovačević
foto: Privatna Arhiva

Duhovnik duhovno-prosvetiteljske akcije Zavoli, voli! Obnovimo sebe! Glas Srbije! Protojerej Aleksandar Stojiljković

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track