VATROGASCI NA DIVČIBARAMA CELU NOĆ TRAŽILI STARIJI BRAČNI PAR IZ MLADENOVCA: Krenuli po drva pa se izgubili, spas našli u šupi
Foto: MUP

nestanak prijavljen sinoć

VATROGASCI NA DIVČIBARAMA CELU NOĆ TRAŽILI STARIJI BRAČNI PAR IZ MLADENOVCA: Krenuli po drva pa se izgubili, spas našli u šupi

Srbija -

Do jutros je na Divčibarama, na teritoriji Rastivca trajala potraga za starijim bračnim parom iz Mladenovca čiji je nestanak prijavljen sinoć.

Nađeni su na tri, četiri kilometra od svoje vikendice, promrzli, u jednoj šupi u susednom selu u koju su se sklonili od hladnoće i mraka.

Dvoje starih Mladenovčana, lošijeg zdravlja, muž star 80 i žena 71 godinu, koji u Rastovcu ispod Divčibara imaju vikendicu, juče popodne su, kako su ispričali meštani, otišli u šetnju i da usput nakupe drva za ogrev. Kako se do uveče nisu pojavili, a mobilni su im ostali u vikendici prijavljen je njihov netanak pa su u potragu odmah krenuli vatrgasci iz Valjeva, Mionice i sa Divčibara. Spasioci su veći deo noći proveli na ovom brdovitom i šumovitom terenu, ali nisu uspeli da ih nađu.

Posle hladne noći, potraga je nastavljena jutros, u potragu su se uključili vatrogasci iz Užice i Požege a dvoje Mladenovčana nađeni su oko devet sati u jednoj šupi u koju su se sklonili od hladnoće.

Kako se ispostavilo, oni su zalutali, bezuspešno su pokušavali da se vrate u svoju vikendicu, a kada je počeo da pada mrak sklonili su se u jednu šupu. Tek jutros, vlasnici šupe koji su u toku noći čuli buku, zatekli su starijeg muškarca i ženu, pozvali policiju. Dvoje starih Mladenovčana prebačeni su u Dom zdravlja u Požegi gde im je ukazana pomoć.

Kurir.rs/Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track