KORONA VIRUS U LOZNICI: Na kovid odeljenjima sve manje pacijenata, trenutno hospitalizovane 102 osobe
Foto: Kristina Stedul Fabac / Xinhua News / Profimedia

kovid19

KORONA VIRUS U LOZNICI: Na kovid odeljenjima sve manje pacijenata, trenutno hospitalizovane 102 osobe

Srbija -

Sve manje je pacijenata na bolničkom lečenju u kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice što može da ohrabri, ali nije dobro što se i dalje u izveštajima pominju smrtni slučajevi povezani sa kovidom. Bitku su juče izgubila još tri pacijenta pa su već 22 preminula od početka meseca.

Trenutno su hospitalizovana 102 kovid pacijenta, osam manje nego u prethodnom izveštaju, četiri su na invazivnoj, a četiri na neinvazivnoj respiratornoj podršci. U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" pregledana su 343 lica, od toga se 108 javilo na prvi pregled sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a 72 su upućena infektologu.

Kroz ambulantu Infektivnog odeljenja prošla su 193 pacijenta, a od toga se 31 prvi put javio na pregled. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 273 pacijenta i na rendgenskim snimcima pluća otkrila 24 nove pneumonije. Prema podacima iz šabačkog Zavoda za javno zdravlje nastavljen je pad korona brojki pa je tokom jučerašnjeg dana bilo devet pozitivnih manje nego dan pre, a za 130 je smanjen i broj obolelih u Mačvanskom okrugu.

U četvrtak je bilo 128 pozitivnih uzoraka na kovid -19, gotovo pa tačno polovina u Šapcu (62), a dvocifreni su još samo Loznica sa 26 i Bogatić sa 15 novozaraženih. Vladimirci su ih imali sedam, Krupanj šest, Mali Zvornik pet, Ljubovija četiri i tri Koceljeva. Sve je manje žitelja okruga koji boluju od kovida pa ih je trenutno 2.783, u Šapcu 1.225, Loznici 595, Bogatiću 309, a Vladimircima tačno dve stotine. Trocifreni su Krupanj sa 161 i Mali Zvornik gde je 121 obolela osoba dok je bolja situacija u Ljuboviji sa 90 i Koceljevi gde 82 građanina boluju od koronavirusa. Pre tačno mesec dana, 11. oktobra, u okrugu su bila 353 pozitivna uzorka, samo u Šapcu 142, i 4.812 obolelih tako da se situacija značajno promenila u odnosu na pre trideset dana.

(Kurir.rs/T. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track