Iz Rusije zatražen još jedan avion za gašenje požara

Braćo, pomagajte!

Iz Rusije zatražen još jedan avion za gašenje požara

Srbija -
Dobili smo odobrenje ruske strane i očekujem da će večeras ili tokom jutra zbog toga biti održana vanredna sednica vlade, rekao prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Vlada Srbije od Vlade Rusije zatražila još jedan avion za gašenje požara.

"Jedan avion je stigao, tražili smo još jedan. Dobili smo odobrenje ruske strane i očekujem da će večeras ili tokom jutra zbog toga biti održana vanredna sednica vlade", rekao je Vučić TV B92.

On je dodao da je situacija na područjima zahvaćenim požarom veoma teška i da su zbog toga sve jedinice vojske stavljene na raspolaganje načelniku Sektora MUP-a za vanredne situacije Predragu Mariću.

"Vojnici iz Gornjeg Milanovca i Čačka su već upućeni na lice mesta, a ako bude bilo potrebe vojska iz svih krajeva Srbije biće upućena tamo gde je najteže. Pokušaćemo da na svaki način pomognemo ugroženom stanovništvu", rekao je Vučić i istakao da je za gašenje požara, pored avijacije, važna i pešadija.

Na niški aerodrom "Konstantin Veliki" danas je u 13.35 sati sleteo ruski avion "Berijev B-200", koji će gasiti požare u Srbiji, na osnovu sinoćneg zahteva vlade Srbije.

Od Rusije je zatraženo i da helikopter "Kamov K-32" produži boravak na aerodromu u Nišu od 16. septembra do 1. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track