SA KOVIDOM NA ŽALOST I U NOVU GODINU: Vranjski lekari čine sve da pacijentima olakšaju boravak u bolnici
Foto: T.S.

nema opuštanja

SA KOVIDOM NA ŽALOST I U NOVU GODINU: Vranjski lekari čine sve da pacijentima olakšaju boravak u bolnici

Srbija -

Doktor Bojan Ilić od maja ove godine je na specijalističkim studijama zakliničku biohemiju. Radi u Kovid sistemu Zdravstvenog centra Vranje od maja prošle godine. Najvećim delom je bio angažovan tokom velikih talasa zaražavanja u Kovidu 2 u zgradi stare Hirurgije, dok je manji deo vremena lečio pacijente zaražene korona virusom u Kovidu 1 u zgradi Psihijatrije, vranjske Bolnice.

Vranje
foto: T.S.

Preležao je infekciju izazvanu kovid 19 virusom, vakcinisan je sa dve doze Fajzerove vakcine i shodno pravilima ovih dana primiće i treću, buster dozu Fajzer vakcine.

"Ja vrlo često kažem da na žalost, mi sada živimo sa kovidom, ali i kovid živi sa nama već duže vreme. Mi, zdravstveni radnici smo se najviše nadali da ćemo sa nabavkom vakcina, mogućnošću da možemo da izaberemo vakcinu, vrlo brzo i da se izborimo sa ovom nepredvidivom pošasti. Vakcinacija i dalje jeste jedina opcija koja će nam pomoći da u bolnicama imamo što manje pacijenata, ali i da konačno zauzdamo pandemiju" , ističe ovaj mladi lekar u izjavi za sajt ZC Vranje.

Vranje
foto: T.S.

"Pored medicinskog dela vezanog za lečenje naših pacijenata, koji svi mi uKovidu obavljamo savesno, stručno i odgovorno, prateći važeće protokole, dajući pri tome veliki procenat sebe, svesno stavljajući porodicu i karijeru u drugi plan, svesni smo toga da su naši pacijenti u uslovima kada im je pored lečenja i medicinske nege potreban i dodatni mir i podstrek za ozdravljenje koji se postiže specifičnim odnosom koji naše medicinsko osoblje svakodnevno gradi sa njima, da ne govorim o maksimalnoj dostupnosti svih nas u kovid sistemu, 24 sata neprestano za naše bolesnike", naglašava dr Bojan Ilić i dodaje:

Vranje
foto: T.S.

"Ja, kao doktor saosećam sve muke kroz koje prolaze moji pacijenti. Upravo iz tog razloga, svi mi koji radimo ovde, trudimo se da gradimo pozitivan duh, te smo tako svi zajedno doprineli da prostor u kovid bolnicama oplemenimo i prilagodimo predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima, da i na taj način olakšamo boravak pacijentima u bolnici i da im pomognemo".

Telefon za informisanje članova porodica pacijenata o stanju pacijenata koji su na lečenju u kovid bolnicama koji je rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje omogućilo, mnogo olakšava posao zdravstvenim radnicima.

Porodice svakodnevno dobijaju informacije od dežurnih lekara. "Nada u izlečenje naših pacijenata nije samo njihova. Mi, zdravstvenI radnici činimo sve da ona postane stvarnost i najsrećniji smo kada pacijent izlečen odlazi kući.

Vranje
foto: T.S.

Već četiri dana nema preminulih u kovid bolnicama Zdravstvenog centraVranje i naše želje su da tako i ostane, i da nam što manje pacijenata dočeka Novu godinu ovde sa nama", optimističan je dr Bojan Ilić koji naglašava:

"Jedini način i put ka tome, da provedemo novogodišnje i božićne praznike sa svojim najmilijima je vakcinacija i treba iskoristiti ovo vreme upravo za to!"

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track