Đilas i Pajtić da ne prljaju političku scenu komentarisanjem zdravstvenog sistema Vojvodine koji su oni razorili
Foto: Shutterstock

Đilas i Pajtić da ne prljaju političku scenu komentarisanjem zdravstvenog sistema Vojvodine koji su oni razorili

Srbija -

Pokrajinska vlada odbacuje kao neistinite, tendenciozne i zlonamerne insinuacije Stranke slobode i pravde o navodnoj stranačkoj podeljenosti i o Kliničkom centru kao partijskom plenu Srpske napredne stranke.

Dovoljno je podsetiti na to kako je Univerzitetski klinički centar Vojvodine izgledao 2016. godine i ranije kada su o njemu brinuli Bojan Pajtić, Dragan Đilas i drugi funkcioneri tada jedinstvene Demokratske stranke, a danas podeljene u najmanje deset stranaka. Za kratko vreme, nakon njihovog političkog kraha, potpuno je obnovljeno 11 klinika, priprema se rekonstrukcija tri klinike, radovi na novom delu Kliničkog centra napreduju, povećane su zarade zaposlenih i nabavljena najsavremenija oprema koja je bila samo san u vreme demokrata i njihovih derivata.

Zato odbacujemo ovo saopštenje kao novo politikantstvo, neistinito i prljavo, sa ciljem da se jasan stav Pokrajinske vlade o pitanjima rada i organizacije Kliničkog centra dodatno stranački i politički oboji nakon evidentnih propusta pojedinaca koji su u prošlosti zastupali interese baš ove političke opcije, a sada se presvlače i podstiču neprofesionalno i neetičko ponašanje.

Pozivamo sve učesnike u javnom životu, posebno propale stranke bivšeg režima, da upravu u UKCV i vredne zaposlene u jednoj od najreferentnijih zdravstvenih ustanova ostave van zone neistina i zakulisnih političkih i medijskih obmana i da način uređenja stručnih medicinskih pitanja ostave onima koji to najbolje znaju.

Pokrainska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track