SAMO SPLET SREĆNIH OKOLNOSTI JE SPREČIO TRAGEDIJU: Braća Popov umalo da ODU NA ONAJ SVET kada se srušio krov njihove trošne kuće
Foto: S.U.

kućerak na ulazu u groblje u kikindi

SAMO SPLET SREĆNIH OKOLNOSTI JE SPREČIO TRAGEDIJU: Braća Popov umalo da ODU NA ONAJ SVET kada se srušio krov njihove trošne kuće

Srbija -

KIKINDA- Samo spletom srećnih okolnosti niko nije nastradao kad se na sirotinjskom kućerku, na ulazu u Melino groblje, obrušio krov. Ovde su se rodili i odrasli braća Popov iz Kikinde, Marinko (44) i četiri godine mlađi Omer. Od pre nekoliko dana, ostali su i bukvalno pod vedrim nebom. U neverici, braća kažu da decenijama drugima kopaju grobove, a sad su na onaj svet mogli da odu kad se sručio krov. Srećom, oni, ali i Omerova supruga Gordana i njihovo četvoro dece nisu ozleđeni. Žena i deca su privremeni krov nad glavom našli u jednoj hraniteljskoj porodici, dok smo braću zatekli na groblju:

grobari
foto: S.U.

-Ovde smo rođeni, ceo život brinemo o groblju i kopamo rake. Čuli smo da će nam nadležni pomoći. To je dobra vest- kaže Marinko dok pokazuje zjapeću rupu na plafonu i opisuje šta se dogodilo u petak, kasno popodne:

- Nešto ranije, u toku dana, brat i ja smo primetili da su se oba odžaka nakrivila. Ušao sam u sobu, u nameri da jedem. Iznenada se začulo neko zlokobno krckanje, a onda i pucanje. Usledio je ogroman tresak. Sobu je ispunila prašina. Kad sam se malo pribrao, ugledao sam rupu i nebo. Sreća da bratova deca nisu bila u sobi jer su se cigle i crep obrušili na njihov krevet. Svi smo istrčali iz kuće-priseća se Marinko.

Kad su im roditelji umrli, braća su nastavili njihov grobarski posao:

grobari
foto: S.U.

-Žena, tri sina i ćerka su privremeni krov nad glavom našli u jednoj hraniteljskoj porodici. Da se ovo desilo tokom spavanja, ko zna šta bi bilo sa nama. Živimo bez struje, koja nam je isključena zbog duga od 40.000 dinara. Korisnici smo socijalne pomoći i dečjeg dodatka- priča Omer.

Nadovezuje se supruga Gordana i kaže da se nada da će sve biti u redu i da će im neko pomoći. Najviše bi ih obradovalo kad bi se popravila kuća, koja pripada Pravoslavnoj crkvenoj opštini. Mladen Bogdan, predsednik gradske Skupštine, upoznat je sa problemom ove porodice. Potvrđuje da je razgovarao sa Omerom i Gordanom, roditeljima dece koji su ostali bez krova nad glavom:

grobari
foto: S.U.

-Finansijku pomoć ponudilo je JP “Pošta Srbije”. Nakon procene građevinskih stručnjaka resornog gradskog Sekrtearijata, znaćemo da li će kuća moći da se sanirana, ili ćemo im obezbediti drugi adekvatan smeštaj. Deca i majka su zbrinuti, a mi ćemo nastojati da u što kraćem roku rešimo njihovo stambeno pitanje, u saradnji sa Pravoslavnom crkvenom opštinom. Sa situacijom porodice Popov upoznat je i Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde- kaže Bogdan.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track