MEŠTANI NOVOVAROŠKOG SELA VAPE ZA POMOĆ: Već 4 dana odsečeni od sveta, smetovi od 2 metra a u kućama IMA MALE DECE
Foto: RINA

neprohodno

MEŠTANI NOVOVAROŠKOG SELA VAPE ZA POMOĆ: Već 4 dana odsečeni od sveta, smetovi od 2 metra a u kućama IMA MALE DECE

Srbija -

Nova Varoš - Zavejani putevi u ivanjičkim i novovaroškim selima predhodnih dana pravili su veliku muku meštanima. Do danas je pročišćena većina seoskih puteva ali se sa ovim problemom i dalje suočavaju zabačena planinska sela.

U Donjoj Beloj Reci gde nameti pojednim mestima dostižu visinu i dva metra veliki broj zaseoka je ostao odsečen od sveta. Danima bez struje i dometa živeli su ovi planinci, a kako kažu najveći problem im prestavljaju zavejani putevi koje niko ne čisti.

selo
foto: RINA

"Na zimu, snegove i velike minuse smo odavno navikli ali ne prohodni putevi nam baš zadaju veliku muku. Mi stariji bi se nekako i borili ali problem je što u ovom selu ima tek rođene dece među kojima je i moja unuka koja je pre dva dana trebala da ide na kontrolu na koju nije išla zbog nameta na putu a već sutra ima zakazan termin za vakcinu, a kako ćemo doći do bolnice i sačuvati živote ni sami ne znamo", kazala je za RINU, Mirjana Duković iz ovog sela.

Sa sličnim problemima suočavaju se i meštani okolnih sela za koje krive predsednike mesnih zajednica kao i ljude zadužene za čišćenje snega.

Danas je već četvrti dan od kako je neprohodan put u zaseoke Žunići, Marinkovići i Dukovići a zabrinuti meštani apeluju na čelnike opštine da im izađu u susret.

"Do sada nismo imali ovakvih problema ali kome da se žalimo da se to opet ne ponovi?", pitaju se u u Donjoj Beloj Reci.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track