U SUBOTICI OTVORENO PRIHVATILIŠTE ZA BESKUĆNIKE: Grad obezbedio 500.000 dinara za uslove boravka korisnika
Foto: Kurir.rs/N.H.

U SUBOTICI OTVORENO PRIHVATILIŠTE ZA BESKUĆNIKE: Grad obezbedio 500.000 dinara za uslove boravka korisnika

Srbija -

U Subotici, u Gajevoj ulici broj 50, počelo je da radi prihvatilište za beskućnike, kako bi Subotičani bez koji nemaju krov nad glavom u hladnijim zimskim danima dobili utočište.

Miodrag Varo, stručni saradnik iz Crvenog krsta Subotice naveo je da trenutno ima sedam kreveta u Prihvatilištu, od kojih je jedan za slučaj izolacije.

„Sprovešćemo sve mere zaštite, uz tri obroka dnevno za beskućnike, tople napitke, obezbedićemo sredstva za higijenu i garderobu. Lane je tokom januara boravilo u prihvatilištu šest korisnika, pa je prema toj situaciji organizovan ovogodišnji smeštaj, a prihvatilište se neće zatvarati dokle god to nalaže situacija sa spoljnom temperaturom“, rekao je Varo, naglašavajući da su mere usaglašene sa Gradskom upravom i Zavodom za javno zdravlje.

Subotica, prihvatilište
foto: Kurir.rs/N.H.

Grad je izdvojio 500.000) dinara u ovoj godini, za potrebe korisnika prihvatilišta za beskućnike, a procenu njihovog boravka određivaće Centar za socijalni rad Subotice.

„U prihvatilištu mogu da budu osobe u stanju socijalne potrebe, kojima je potrebno zbrinjavanje. Međutim, to se ne odnosi na nepokretna lica i one osobe koje trebaju tugu negu i pomoć, a Centar će vršiti procenu koji korisnici mogu boraviti u prihvatilištu“, rekla je Jelena Zimonjić iz Centra za socijalni rad.

Subotica, prihvatilište
foto: Kurir.rs/N.H.

O otvaranju prihvatilišta odluku je doneo gradski Krizni štab, a u zbrinjavanju na terenu pomoći će i volonteri „Karitasa“.

Iz Crvenog krsta kažu, da su obezbeđeni uslovi za korisnike i da se poštuju propisane mere zbog situacije s korona virusom.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track