BOŽIĆNA SVEČANOST: Tradicionalni prijem položajnika povodom Božića u zgradi Gradske upravde!
Foto: Ž.M.

BOŽIĆNA SVEČANOST: Tradicionalni prijem položajnika povodom Božića u zgradi Gradske upravde!

Srbija -

Danas su gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović i zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović tradicionalno primili položajnike povodom Božića, našeg najvećeg hrišćanskog praznika.

U Gradsku upravu je ove godine došlo 11 položajnika. To su učenici osnovnih škola koji su u školskoj 2020/2021. godini osvojili prva mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Iz OŠ ,, Dositej Obradović” su: Maša Andrejić, 8. razred, 1. mesto iz srpskog jezika i jezičke kulture (sada učenik Politehničke škole) i Miloš Jović, 8. razred, 1. mesto iz informatike i računarstva (sada učenik Gimnazije) OŠ ”NADA POPOVIĆ” je predstavljao Pavle Damjanović, 5. razred, 1. mesto iz informatike i računarstva, OŠ ,,VUK KARADŽIĆ” Veljko Milojević, 6. razred, 1. nagrada iz računarstva i informatike, a OŠ ,,JOVAN POPOVIĆ” i Natalija Vojinović, 7. razred, 1. mesto u atletici Iz OŠ ,, VELIZAR STANKOVIĆ- KORČAGIN”-V.ŠILJEGOVAC predstavila se Miona Anđelković, 6. razred, 1. mesto iz tehnike i tehnologije, a iz OŠ “JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ” Uroš Mladenović, 8. razred, 1. mesto iz hemije (sada učenik Gimnazije) OŠ” STEVAN HRISTIĆ” su zastupali: Luka Milanović, 4. razred, 1. nagrada iz solfeđa i teorijskih predmeta, kao i učenici koji su dobili 1. nagrade na međunarodnom takmičenju: Marija Jevtić, 6.razred i Anđelija Gošić, 5. razred – iz klavirskog dua i Vukašin Mitrović, 1. razred, na takmičenju iz klavira.

Kruševac
foto: Ž.M.

- Vi ste deo naše budućnosti, najbolji među najboljima koji će svojim znanjem Kruševac učiniti još boljim, lepšim, modernijim i da će nastaviti da ga vode i dalje razvijaju. Postignutim uspesima vi, naši učenici ne samo da prezentujete svoj grad, već uspostavljate i nove sisteme vrednosti i ozbiljnije norme budućim generacijama, istakla je gradonačelnica.

Posle razgovora sa položajnicima o njihovim rezultatima i daljim planovima, Gospođa Palurović im je uručila prigodne poklone, čestitala Božić i poželela da ga provedu sa svojim porodicama, u miru, zdravlju, sreći i blagostanju.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track