LAKŠE DO DOZNAKA ZA BOLOVANJE: Ambulatna Zdravstvenog centra Vranje isključivo radi sa pacijentima koji su preležali koronu
Foto: Kurir/T.S.

olakšica

LAKŠE DO DOZNAKA ZA BOLOVANJE: Ambulatna Zdravstvenog centra Vranje isključivo radi sa pacijentima koji su preležali koronu

Srbija -

VRANJE - Od 26. januara, sa početkom u 13 časova u ambulatni Zdravstvenog centra Vranje koja se nalazi u ulici Partizanski put (nekadašnje prostorije "Skijališta Besna kobila", kod "Koštanine" robne kuće) isključivo će se raditi regulisanje doznaka za bolovanje za pacijente koji su bili kovid pozitivni i oporavili se nakon infekcije korona virusom, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

- Već od sutra, rad u ovoj ambulanti biće organizovan u dve smene sa po jednom ekipom u svakoj smeni koju čine: lekar i medicinski tehničar-sestra. Radno vreme ambulante je od 7do 14 časova u prvoj i od 13do 20 časova u drugoj smeni, radnim danima i vikendom- saopšteno je iz ZC Vranje.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

Podsećamo da je rad ATD Kovid ambulante u Vranju, od 25. januara produžen, tako da je radno vreme u novom režimu od 7 do 22 časa, radnim danima i vikendom. Zbog povećanog broja pregleda u ATD Kovid ambulanti pojačane su i ekipe zdravstvenih radnika, tako da sada u prepodnevnoj smeni radi 5 lekara i 5 medicinskih tehničara-sestara, dok u poslepodnevnoj smeni radi 6 lekara i 6 medicinskih sestara.

Aktivne su dve laboratorije: laboratorija Doma zdravlja Vranje i laboratorija Opšte bolnice Vranje, kao i radiologija. Povećan je i broj ekipa za antigensko testiranje kako bi se smanjile gužve i čekanje na antigenski test i dok je u ranijem periodu bilo angažovano troje sada petoro medicinskih tehničara-sestara obavlja antigensko testiranje (PCR test se takođe radi prema medicinskim indikacijama), navode iz ove zdravstvene ustanove.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track