Dolijali lažni humantarci Naše kuće, tražili prilog od predsednice
Foto: Sasa Urosev

Sramota

Dolijali lažni humantarci Naše kuće, tražili prilog od predsednice

Srbija -
Od lakovernih Kikinđana sakupljali novčane priloge za decu s posebnim potrebama

KIKINDA - Sramota!Da neki ljudi ne prezaju da do „šake dinara“ dođu koristeći tuđu muku, pokazao je slučaj koji je ovih dana šokirao Kikinđane. Grupa žena i mladića sakupljala je dobrovoljne priloge namenjene štićenicima Centra za dnevni boravak dece s posebnim potrebama “Naša kuća “ u Kikindi. Preverante je raskrinkala predsednica ovog Udruženja Snežana Senji, kada ju je na ulici zaustavila jedna “humanistkinja” i zatražila novac.

-Predstavila se kao saradnica Udruženja “Prometej” iz Elemira kod Zrenjanina i rekla da sakuplja dobrovoljne priloge za decu sa posebnim potrebama u Kikindi. Nije znala da mi objasni kako to da ja kao predsednica “Naše kuće” , ne znam za njihovu “plemenitu misiju”. Kud ovaj svet ide kad neki pokušavaju da se okoriste mentalnim i fizičkim hendikepom naše dece - rezignirano se za Kurir pita Snežana Senji.

Udruženje “Naša kuća” osnovali su pre godinu dana roditelji i staratelji dvadesetak dece koji imaju između 19 i 50 godina:- Osposobili smo ih pa sami štrikaju i šiju i prave razne rukotvorine koje prodaju. Posedujemo plastenik, a uskoro ćemo otvoriti i frizerski salon. Proletos smo inicirali humanitarnu akciju za pomoć teško pokretnoj Kikinđanki Gordani Brahni-Bakovljev. Na željenu operaciju bešike ona je otišla nakon što je anonimni donator saznao za našu akciju i uplatio novac. Zbog svega ovog, ali i donatora koji nam pomažu, zabolela nas je što je neko hteo da se okoristi u naše ime- kaže ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track