Najnovije vesti

PENZIONER ŽARKO ŽIVI NA DRVETU: Iz kuće se preselio na jabuku, evo kako izgleda unutrašnjost NEOBIČNO (FOTO)
Foto: RINA

bajina bašta

PENZIONER ŽARKO ŽIVI NA DRVETU: Iz kuće se preselio na jabuku, evo kako izgleda unutrašnjost NEOBIČNO (FOTO)

Srbija
07:37h

Nije retkost da ljudi u penziji reše da se isele iz grada i mirne dane provedu u prirodi. Najčešće odlaze u vikendice po selima, ali Žarko Nešovanović otišao je korak dalje i iz svoje kuće preselio se na obližnje drvo.

Кrošnja jabuke postala je njegov novi dom, na kojoj je napravio pravu pravcatu kuću u kojoj može da odmara.

"Od proleća do jeseni ja sam na drvetu. Dok je trajala zima bio sam u kući, ali čim krenu lepi dani ja se vraćam u moje omiljeno mesto prebivališta, iako je kućica mala oko nje uvek ima posla. Ideja je nastala sasvim slučajno, zahvaljujući višku slobodnog vremena. Napravio sam kućicu da mogu da odmaram, ali ne samo ja već i moja supruga", priča za RINU Žarko.

deda Žarko, Žarko Nešovanović
foto: RINA

Malu kućicu opremio je u potpunosti, i kako kaže, dovoljno je samo da donese ćebe i spava kao gospodin na visini zadatka. Iako ju je gradio i za svoju lepšu polovinu, ona mu se na krošnji jabuke ne pridružuje baš tako često.

"Moja gospođa obiđe samo da vidi da li me je vetar preko noći odneo, jer ovde sever može dobro da zaljulja. Šalu na stranu, ja vam ne mogu objasniti kakav je osećaj kada se ranom zorom probudite i čujete crvkut ptica, odmorni za nove pobede", kazao je Žarko.

deda Žarko, Žarko Nešovanović
foto: RINA

On duže od deset godina tokom toplih dana spava na jabuci. Njegova kućica nalazi se na planini Šargan i kaže da će tu boraviti dok god ga zdravlje bude služilo. Napravljena je od čvrstog materijala i izuzetno stabilna. Međutim, ovo nije jedina "građevina" koju je sagradio na drvetu.

"Napravio sam za mog unuka jednu kućicu koja mu služi kao učionica za vreme letnjeg raspusta, gde uči biologiju i geografiju. Pored toga iako sam bio Titovo vojno lice, sagradio sam minijaturnu crkvu sa zvonikom, kada u nju dolazim da se pomolim ja prvo pozvonim", dodao je Žarko.

deda Žarko, Žarko Nešovanović
foto: RINA

Ali, patent kojim se ovaj planinac diči svakako je bazen u koji je instalirao jedinstven način grejanja i ima tople vode preko čitavog leta.

deda Žarko, Žarko Nešovanović
foto: RINA

"Ja sam osmislio to solarno grejanje još pre dvadeset godina koje i danas radi. U svako doba dana i noći možeš se kupati bez problema. Pomoću cevi koje upumpavaju vodu u sistem, a onda preko tajmera se motor aktivira i dostiže temperaturu banjske vode i to je idealno naročito za nas starije koji želimo da se podmaldimo", kaže kroz osmeh ovaj domišljati penzioner.

Sada kad su temperature sve veće, Žare u predvečerje uzme ćebad, jastuke i noći provodi pod otvorenim nebom. Tu se odmori, kako kaže, za sve pare i nadiše čistog vazduha koji duva sa tri pranine Zlatibora, Tare i Šargana.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track