Pavličić: SNS pokušava da osvoji vlast silom
Foto: Beta

Pavličić: SNS pokušava da osvoji vlast silom

Srbija -
SNS i njeni partneri šire "političku histeriju" kojom se narušavaju ugled i stabilnost grada

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić ooptužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) i njene parnere da pokušavaju da vlast u tom gradu osvoje "silom".

Pavličić je rekao da su plakati sa njegovim likom, na kojima piše "Gotov je!" bili izlepljeni i po zgradi u kojoj živi s porodicom. Ocenio je da SNS i njeni partneri šire "političku histeriju" kojom se narušavaju ugled i stabilnost grada.

"To rade samo zato da bi vlast preuzele stranke koje vladaju i na republičkom nivou i da se podeli plen. Pa, ne osvaja se vlast silom. Čemu onda izbori?", kazao je Pavličić za Dnevnik.

On je ranije izjavio da je zbog svega što se dešava morao da izmesti i porodicu iz Novog Sada. Nepoznati počinioci otkinuli su noćas tablu sa nazivom Ulice Zorana Đinđića u Novom Sadu i ispisali šovinističke grafite protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.

Tabla je otkinuta sa zgrade Filozofskog fakulteta u univerzitetskom kampusu. Na istoj fasadi ćiriličnim pismom je napisano i: "Pavličiću ustašo. Gotov je. Vojvodina je sledeća". U Novom Sadu danima traju pokušaji opozicije okupljene oko Srpske napredne stranke da obori gradsku vlast, predvođenu Pavličićem i Demokratskom strankom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja