JOŠ DANAS PRIJAVA PENZIONERA ZA BESPLATNU REHABILITACIJU: Na raspolaganju 25 banja, interesovanje veliko
Foto: Ana Paunković

konkurs pio fonda

JOŠ DANAS PRIJAVA PENZIONERA ZA BESPLATNU REHABILITACIJU: Na raspolaganju 25 banja, interesovanje veliko

Srbija -

Danas ističe rok da se svi zainteresovani penzioneri, sa primanjima do 30.978 dinara prijave za besplatnu rehabilitaciju u banjama širom Srbije. Ove godine će u banju moći besplatno da ode njih 16.800.

Iz PIO fonda navode da je interesovanje penzionera za besplatnu rehabilitaciju u banjama širom Srbije veliko i da se svake godine prijavi i po pet puta više zainteresovanih.

Jelica Timotijević iz PIO fonda navodi da je danas poslednji dan za prijavu i da će rang lista biti objavljena 21. radnog dana od zaključenja konkursa.

"Penzioneri mogu još danas da odu u Udruženje penzionera ili u Filijalu fonda i da podnesu prijavu. A od sutra počinje da teče rok za objavljivanje rang liste - obavljamo pripreme, pravimo bazu, vršimo proveru, bodovanje i ostalo kako bi 21. radnog dana počev od sutra objavili rang listu", navodi Timotijevićeva.

Na pitnje da li će neke grupe penzionera imati prednost u odnosu na druge kada je reč o rangiranju odgovara da se prednost obezbeđuje kroz sistem bodovanja tako što se boduje visina penzije, dužina staža osiguranja - koliko je neko dugo uplaćivao doprinose za PIO, godine korišćenja penzije i eventualno tuđa nega i pomoć, korisnici tuđe nege i pomoći imaju dodatne bodove.

Objašnjava da će po objavljivanju rang liste penzioneri imati mogućnost da ulože prigovor.

"Ukoliko nisu ostvarili pravo u ovoj godini, a smatraju da ispunjavaju uslove, mogu da ulože prigovore. Komisija mora da reši te prigovore i nakon toga se formira konačna rang lista sa imenima penzionera koji su ostvarili pravo, a koja se dostavlja banjama", kaže Timotijevićeva.

Dodaje da je penzionerima na raspolaganju 25 banja u Srbiji.

"Penzioneri sami u prijavi napišu koju banju žele da koriste. Vodeći računa o kapacitetima te banje i zdravstvenom stanju samog penzionera - da li može u toj banji da koristi oporavak od toga zavisi ko će u koju banju ići. Očekujemo, da početkom juna krenu prvi pozivi iz banja ka penzionerima radi dogovora termina korišćenja oporavka", objašnjava Timotijevićeva.

Penzioneri ovu mogućnost mogu da iskoriste samo jednom.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track